Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Силвия Кутлева от Белоградчик получи почетното отличие „Национална диплома“

Едно младо, умно, красиво и крехко момиче - зрелостничка на СУ „Христо Ботев"- Белоградчик, добави огромен принос в и без това богатата история на белоградчишката гимназия. На специалната церемнония в училищната сграда се събраха много гости, дошли да споделят радостта на Силвия Кутлева от връчването на почетното отличие на Министерството на образованието и науката "Национална диплома”. Тук бяха дядото и бабата на зрелостничката - Георги Иванов и Вергиния Георгиева, класната ръководителка, учители и съвипускници. Награда от такова естество е първа в историята на училището. За учебната 2016/2017 година от цяла Северозападна България - Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч - единственo белоградчишкото момиче получи почетното отличие. Освен това, към този голям успех Силвия прибавя и едно друго много сериозно отличие за тази година - първо място и Златен диплом в Национално състезание по български език и литература, като предишни години е била носител на сребърен и бронзов диплом.
 
Поздравителен адрес към Силвия отправи кметът на общината Борис Николов, в който се казва: "За мен е чест и удоволствие най-сърдечно да Ви поздравя с връчването на почетното отличие на МОН "Национална диплома". Така Вие се нареждате сред малцината ваши връстници от цялата страна, получили тази награда. Отличният успех, както на зрелостните изпити, така и през целия период на  обучение в белоградчишката гимназия, със сигурност е плод на много труд  и лишения. Но това пък Ви позволи да завършите по блестящ начин, наистина един много важен етап от развитието на човека - ученическите години, когато се формира характерът, мирогледът и личността.  Вие демонстрирахте и активна обществена дейност - участие в училищния живот, в работата на Детски комплекс-Белоградчик,  организацията и провеждането на общински мероприятия. Желая Ви и занапред да преследвате все така високите си цели и амбиции. Работете активно за формирането у вас на качества, които да бъдат в унисон със съвременните европейски и национални тенденции на развитие.
Желая Ви здраве, нови успехи и победи!".
Думи в знак на благодарност отправи и Мирослава Чавдарова - председател на Общински съвет-Белоградчик, й подари букет свежи цветя. Поздравителен адрес от Таня Петрова – началник на РУО-Видин, бе поднесен от старши експертът Владко Вълчев. На въпрос е най-голямата й мечта, Силвия бе лаконична: "Да бъда здрава, успешна и щастлива". Бабата Вергиния Георгиева, която има 38 години педагогически стаж в НУ "Васил Левски", смята, че може би има известен принос в израстването на Силвия, благодарение на своята взискателност и високи критерии в областта на образованието. Цецка Нешева - директор на СУ „Христо Ботев”, заяви, че да имаш такъв ученик е въпрос на чест и привилегия.
Така името на Силвия Кутлева - едно младо момиче от Белоградчик, бе записано в Летописната книга на училището, а също и в Регистъра на Министерството на образованието и науката, което несъмнено ще доведе до издигане имиджа и авторитета на местното учебното заведение.
Пресслужба на община Белоградчик 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.