Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

10 ТИР-а с медицинско оборудване, техника, дрехи и игри пристигат утре във Видин

На 11 септември 2008 г.във Видин пристигат 10 TIR-а с дарения, чиято приблизителна стойност е в размер на 1 000 000 лева, съобщи тази сутрин Insurance BG. Инициатор дарителската кампания е Британската организация „Хуманитарна помощ на профсъюза на работещите в комуникациите” (CWUHA). Благодарение на безвъзмездните усилия на служителите, заети в телекомуникационния сектор и пощенските услуги на Великобритания, както и на техните семейства и приятели, български деца от социални домове и медицински заведения в страната ще получат медицинско оборудване, техника, дрехи, интерактивни игри и консумативи, твърди интернет-изданието. То уточнява, че част от дарителската пратка включва и финансова помощ, с която предварително е закупено обзавеждане чрез посредничеството на местни неправителствени организации.
По препоръка на българското посолство в Лондон, представители на CWUHA се свързват със сдружението „Един живот” (http://www.onelifebulgaria.org/) и фондацията „Лора” (http://lorafoundation.co.za/), които им съдействат да открият български социални домове, нуждаещи се от помощ. Сдружението „Един живот” е с традиции в организирането на благотворителни прояви, чрез които сe подпомага лечението на деца, засегнати от животозастрашаващи болести. След посещение на представители на CWUHA в страната през май тази година, британската неправителствена организация взела решение да дари своята помощ на Дома за медико-социални грижи за деца  в Плевен,  Дома за деца, лишени от родителска грижи „Павел Бобеков” в Панагюрище,  Дома за деца лишени от родителска грижи „Ана Гиздова” в Брацигово и началното училище „Св.св. Кирил и Методий” с несамостоятелно общежитие за социално слаби ученици в село Раждавица. Представителите на CWUHA са се запознали с посочените домове и съдържанието на дарението по места е съобразено с конкретните нужди, уверяват от “Един живот”.
Водещ принцип на организацията е, да доставя своята помощ лично до тези, които в най-голяма степен се нуждаят от нея. В камионите, освен шофьори, пътуват и представители на дарителите, като по този начин се избягва възможността от недобронамерени посредници или злоупотреби с набраните средства. Друг отличителен белег в работата на CWUHA е, че доброволците не получават заплати или хонорари за своята дейност. До минимум са сведени разходите по поддръжка на офиса на организацията, тъй като тя не плаща пощенски, телефонни и интернет такси, а камионите, използвани за доставка на помощите, се предоставят безвъзмездно от Британските кралски пощи и Британския телеком.

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.