Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Кандидатът за лидер на СДС Мартин Димитров: Партията ни трябва да възвърне своята адекватност и агресивност, за да участва в следващото управление на страната

„Реформирането на СДС задължително трябва да започне от националното ръководство на партията, за да можем пълноценно да използваме забравения потенциал в регионите на страната”, заяви пред журналисти при посещението си във Видин Мартин Димитров – един от шестимата кандидати за лидер на СДС на предстоящите в неделя вътрешнопартийни избори.

Мартин Димитров е един от известните в страната икономисти, доскоро бе евродепутат, а сега е зам.-председател на бюджетната комисия. „В момента България има крещяща нужда от една нормална и адекватна дясна партия, каквато със сигурност може да стане СДС. За да стане това обаче, е небходимо СДС да престане да се занимава със себе си, а националното ръководство на партията „да слезе” при хората и да започне да решава техните проблеми”, бе категоричен Мартин Димитров. Според него, най-активните хора в България нямат в момента своето политическо представителство, визирайки хората от дребния и среден бизнес, заетите в здравеопазването, образованието и други сфери на обществото. „Търсенето на такова политическо представителство е много осезаемо и сериозно, но то не намира разбиране в политиките на нито една от съществуващите днес партии”, констатира Мартин Димитров. За него най-важната коалиция е възтановяване на общността „СДС” и изпозване на огромния потенциал на хората, които в момента са изолирани от организационния живот на партията и нямат възможност да участват при вземането пряко касаещите ги решения.

„Отстраняването на тези слабости в СДС трябва да започне веднага и партията трябва задължително да възвърне своята предишна агресивност и адекватност”, каза още Мартин Димитров. В неделя той ще се конкурира с още петима преденденти за лидерството в СДС, когато във Видинска област около 250 седесари ще могат да упражнят правото си на глас. В региона изборните секции са шест – във Видин, Белоградчик, Кула, Димово, Ново село и Брегово. Ако на 14 декември не бъде излъчен победител, то той ще стане известен седмица по-късно, когато по устав е предвиден и балотаж на вътрешнопартийните избори за нов председател на СДС.      

 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.