Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

За ДСБ не е проблем влизането в следващия парламент, но партията ще направи всичко възможно десницата да има ключово участие в него

Това заяви днес във Видин народният представител от ДСБ – Иван Иванов, който уточни, че партията би участвала в голяма дясна изборна коалиция, но само ако тя обедини усилията си така, че да играе ключова роля в следващото 41-во Народно събрание и има капацитета да е част от десния проект в бъдещото управление на България. На пресконференция Иван Иванов подчерта голямата роля на първия председател на Учредителното народно събрание – Екзарх Антим І, и неговата заслуга през 2009 година да честваме 130-ата годишнина от установяването на парламентаризма в България.

Иван Иванов  подчерта, че за ДСБ не е проблем влизането в следващото издание на българския парламент, но това не е достатъчно, защото българската десница е длъжна да се обедини, за да се превърне в ключов елемент от бъдещото управление на България. „В това е и смисълът на дадения мандат на лидера на партията Иван Костов за създаването на дясна изборна коалиция, но тя трябва да бъде изградена върху ясните и категорични принципи, че в политиката се отива заради благото на хората, а не за лично обогатяване”, заяви Иван Иванов. Като едно от условията за създаване на дясна коалиция Иван Иванов посочи, че едно бъдещо управление трябва има капацитета да преодолее корупцията и некомпетентността, както и че участието в управлението задължително минава през възстановяване на доверието на ЕС и европейското финансиране към България.
Иван Иванов заяви, че основната цел на ДСБ е участие в силна дясна коалиция, която да бъде коректив и гарант за развитието на страната, но в същото време партията работи и за самостоятелно явяване на предстоящите парламентарни избори. И още – че в никакъв случай ДСБ няма да влиза в преговари за съставяне на коалиция с ДПС и НДСВ, защото те са част от проваления модел на управление, както и с ГЕРБ, защото категоричните сигнали оттам са за самостоятелно явяване на предстоящите парламентарни избори.

 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.