Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Двама от шестимата кандидати за лидерския пост в СДС посетиха Видин

Снощи кандидатът за председател на СДС – Иван Сотиров (на снимката вляво), бе във Видин, за да изложи пред местните активисти на синята партия своите виждания за мястото и ролята на СДС в политическия, икономическия и обществения живот в страната, съобщи лидерът на видинската организация на СДС Генади Велков. Днес пък пресконференция даде друг от шестимата кандидати за председател на СДС – Румен Христов.

Генади Велков поясни, че вчерашното посещение на Иван Сотиров е предизвигало сериозен интерес сред видинските членове на СДС, пред които кандидатът за председател на синята партия е отправил своите конкретни послания – че СДС трябва да излезе по-силен след предстоящите през декември вътрешнопартийни избори; че те трябва да изиграят своята обединителна роля; че партията трябва да излезе по-силна и по-убедителна, за да може да се яви (самостоятелно или в печеливша коалиция) консолидирана на следващите парламентарни избори.

Генади Велков обясни така вътрешнопартийната процедура за избор на председател и национално ръководство на СДС: „Този път всички членове на партията ни участват с пряко гласуване в избора на председател и национално ръководство на СДС. Определени са и двете дати за вота – на 14 декември, а ако има балотаж - и на 21 декември. Гласуването ще се извършва по общини, а в община Видин имат право на глас 133 членове на СДС, а общо в областта техният брой е около 250 души”.

Пред видински журналисти днес на пресконференция обяви своите мотиви да се кандидатира за председател на СДС и Румен Христов – на снимката вдясно. Основните опорни точки в политическата му биография са: членство в СДС от самото му създаване, зам.-министър на земеделието в правителството на Филип Димитров, министър на земеделието в кабинетите на Ренета Инджова и Стефан Софиянски, съветник на президента Жельо Желев и главен секретар на президента Петър Стоянов. Румен Христов мотивира така решението си да се кандидатира за председател на СДС: „Лично аз не видях в останалите петима кандидати моя кандидат и това беше основната причина да лансирам своята кандидатура. Аз считам, че днешните условия на криза в развитите държави и у нас са сериозно предизвикателство за възраждането на СДС и за участието му в следващото управление на България. За себе си мога да кажа, че съм кален в битките и имам самочувствието на човек, който се справя добре в условията на кризи. За мен предстоящите парламентарни избори са изключително важни и на тях автентичната българска десница, която в момента най-ярко се олицетворява от СДС, трябва не само да влезе в следващия парламент, но и да има ключово присъствие в него”.     

 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.