Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

И във Видин учредиха структура на новата коалиция „Движение НАПРЕД”

Днес областните лидери на партийните формации ЛИДЕР, ВМРО и ЗНС – Цветанка Браткова, Божидар Пардонов и Кирил Ванков – дадоха пресконференция по повод учредяването на областната структура на създадената в неделя в столицата нова коалиция „Движение НАПРЕД”. Пред журналисти те обявиха, че всяка една от трите политически сили разполага с по около 700 редовни членове, но и че електоралният им потенциал като коалиция е много по-внушителен.

Божидар Пардонов категорично заяви, че коалиция „Движение НАПРЕД” в никакъв случай няма да работи за следващите парламентарни избори с ДПС и БСП, с които е абсурдно да участва и в преговори за съставяне на бъдещото правителство. „Нашите бъдещи партньори са всички останали национално отговорни политически сили от дясното и дясноцентристкото пространство, но не БСП и ДПС”, подчерта Пардонов.

Цветанка Браткова информира, че представляваната от нея областна структура на ЛИДЕР набира завидна скорост и влияние в региона, в който вече имат работещи организации във всички 11 видински общини. 

Областният председател на Земеделския народен съюз – Кирил Ванков, сподели, че изключително много разчита на изградените партийни структури на Съюза в региона, в който няма други реално работещи земеделски фракции.

Новите партньори от видинската коалиция „Движение НАПРЕД” обявиха следните програмни приоритети в своята работа:

* Държавна политика, подчинена на националните интереси във всяка област и сектор. България – лидер на Балканите и обединителен център на българската нация по света. ЕС е средство за постигане на българските национални интереси, а не институция, която налага решения, несъответстващи на интересите на България.

* Насърчаване на българските производители и предприемачи чрез високо ниво на икономическа свобода и освобождаване на административните режими. Рязко увеличаване на административния капацитет и държавна политика за укрепване на българското производство и икономика.

* Повишаване благосъстоянието на българските граждани, устойчив ръст на доходите, финансова и ценова стабилност, запазване на валутния борд до влизане в еврозоната.

* Повече власт за хората – повече права и отговорности на общините, въвеждане на избор на областни управители и административна децентрализация. Поставяне на администрацията в услуга на хората.

* Реални субсидии на земеделските производители с европейски и национални средства. Превръщане на българското село в предпочитано място за живеене.

* Решителни мерки за преодоляване на демографската катастрофа – насърчаване на дву- и тридетен семен модел, пряко обвързване на социалните права със социалните отговорности, условия за трайно заселване на българи от българските общности извън днешна България.

* Качествено образование, база за изграждане на икономика на знанието и възпитание в духа на националните ценности.

* Зравеопазването – ефективно и достъпно. Национална политика за превенция на заболяванията, конкурентна среда на здравните услуги в полза на хората.

* Държавата да е гарант за сигурността на гражданите. МВР и специалните служби – подчинени на сигурността на българските граждани. Война с всички средства срещу организираната и битовата престъпност. Създаване на Национална гвардия в подкрепа на населението като инструмент за борба с природни бедствия и промишлени аварии.

* Правосъдието – бързо, ефективно и справедливо. Бързи и прозрачни промени в съдебната система – равенство пред закона на всеки български гражданин.

„Ние сме решени да направим всичко в името на една силна, просперираща и единна България – напред! Да дадем скорост на България”, са обедителните фрази на видинските партньори от новата национална коалиция „Движение НАПРЕД”. 

 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.