Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Над 100 видинчани присъстваха на събитието в столицата, където ЛИДЕР, ВМРО и ЗНС учредиха коалицията Движение „НАПРЕД”

От видинската централа на партия „ЛИДЕР” съобщиха, че над 100 видинчани са присъствали през уикенда в столицата, където националните лидери на ВМРО, ЗНС и ЛИДЕР - Красимир Каракачанов, Стефан Личев и Кънчо Филипов – подписаха споразумение за създаване на коалицията Движение „НАПРЕД”. Те поеха ангажимента новият политически субект да бъде коренно различен от останалите и да предложи програма, основаваща се на патриотизъм, а  Стефан Личев направи прогноза и за представянето на коалицията на изборите – трета парламентарна сила в следващото Народно събрание, допълниха участници на събитието от Видин.
По време на столичния форум всеки от лидерите на трите партии представи своите виждания за реализацията на новата коалиция. И тримата бяха категорични – трябва всички да бъдем обединени, за да може страната ни да върви напред. „ВМРО, ЗНС и ЛИДЕР могат да работят заедно напред” заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. По думите му, на местно ниво и трите партии са доказали, че могат да работят заедно. Партиите трябва да работят за България, а не България – за партиите , още заяви Каракачанов.

„Движение „Напред” трябва да бъде поне трета политическа сила на парламентарните избори”, прогнозира лидерът на Земеделски народен съюз Стефан Личев по време на учредяването на движение „Напред”. Той още допълни: „ЗНС е на 108 години и е влизал в много коалиции. Винаги са ни питали защо влизате в тази коалиция. Тръгнахме с ВМРО и ЛИДЕР, защото искаме заедно да помогнем на българите да живеят добре. Ние имаме възможност да докажем, че България влезе в ЕС като горда държава”.
”Управляващите не могат да предложат общо споделена и разумна визия за развитието на България, те единствено произвеждат скандали”, допълни от своя страна председателят на партия ЛИДЕР Кънчо Филипов. Според него – с толерантност обществото може да се концентрира върху приоритетите си.Той заяви, че Движение „Напред” може да превърне страната ни в държава, която е със силна икономика и ще привлича чужди инвестиции. „Ние гледаме проблемите през погледа на българите, а не през политическите интереси. Днес ние създаваме политически субект, който може да се характеризира с думите „фактор за стабилност” , заяви още Филипов.
На учредяването на новата партия присъства и бизнесменът Христо Ковачки, който заяви: „Нашата цел е България да стане една просперираща държава”. Той се обърна към препълнената зала 1 на НДК с думите: „Вие сте движението „Напред”. Всички партии – и стари, и нови - говорят с негативизъм и открита агресия. Ние искаме да предложим позитивизъм. Всички българи да се обединим и да живеем по-добре. Иска ми се движение „Напред” да не е за едни избори и за един мандат, а нашите принципи да бъдат основополагащи и след 20 години”, допълни Ковачки.

 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.