Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Трите стъпки с бюлетина №27 за по-добър Видин – Доходи, Работа, Сигурност

В навечерието на изборния 12 май водачът на видинската кандидат-депутатска листа на Коалиция „Демократи за силна България (ДСБ) и Български демократичен форум (БДФ) Момчил Станков призова видинските избиратели да предпочетат бюлетина №27, с която да направят първите три стъпки за по-добър Видин и по-добра България. Ключовите думи, залегнали в предизборната програма на ДСП са Доходи, Работа, Сигурност, а конкретните решения за постигането им са:
ДОХОДИ
- Освобождаваме доходите от монополни цени. Обявяваме война на монополите и слагаме край на техните злоупотреби с нови закони за превенция и контрол.
- Облекчаваме доходите от данъци и бюрокрация. Премахваме дискриминационната данъчна ставка от 15% за едноличните търговци и облагането им като самонаети физически лица (свободни професии, занаятчии, фермери, еднолични търговци и дружества). Законодателно намаляване с 90% на бюрократичните процедури.
- Създаваме нови работни места. Въвеждаме прости и ясни правила и преференции за самонаети лица и семейни фирми в трудовото, данъчно и осигурително законодателство.
РАБОТА
- Запазваме съществуващите работни места. Гарантираме финансовата стабилност чрез запазване на „валутния борд” и спешни мерки за излизане от кризата.
- Подпомагаме малките и средни предприятия. Заменяме досегашната система на предварителни разрешения и проверки за започване на среден и малък бизнес със система на последващ контрол.
- Гарантираме конкурентноспособност на българското образование чрез осъвременяване на държавните образователни изисквания.
СИГУРНОСТ
- Обявяваме война на мафията и организираната престъпност; Оттегляме МВР от бизнеса. Създаваме сигурна среда: във всяко кметство – полицай.
- Възстановяваме солидарността и справедливостта в българското здравеопазване; увеличаваме парите за здраве от 4.1% до 6% от БВП без повишаване на здравната вноска чрез по-добра събираемост на здравните вноски.
- Гарантираме пълно съответствие между вноските и получаваните пенсии. Премахваме на всички привилегии в пенсионната система.
Политически решения за излизане от кризата, според ДСБ, са:
- Прекратяване злоупотребите на монополите;
- Освобождаване на малкия и среден бизнес от бюрокрацията и корупционния натиск;
- Създаване на условия за растеж на икономиката и на доходите;
- Обръщане на икономическите процеси от упадък и застой към развитие и просперитет.
Водачът на видинската кандидат-депутатска на ДСБ Момчил Станков  е юрист по професия, член на адвокатска колегия във Видин. Общински съветник, председател на Постоянната комисия ПУКИ. Секретар на Постоянната комисия по местно самоуправление и нормативна уредба. Член на ДСБ от 2005 г. Председател на общинското ръководство на ДСБ и регионален координатор от 2009 г. Неговото мото е: Демокрация, Справедливост, Бъдеще!
Останалите му колеги от листата са:
- Таня Йорданова Георгиева от БДФ.Родена на 27.11.1971 г. във Видин. Средно образование завършва през 1989 година. През 1993 година завършва висше образование в СУ “Климент Охридски“. Магистър по Детска и начална педагогика. Главен учител в ОДЗ № 10 „Радост“ -Видин.  Омъжена, с две деца.
Кристиян Красимирова Кръстева от гражданската квота. Родена в Русе през 1991 година. Завършва Гимназия с преподаване на чужди езици „ Йордан Радичков“ през 2010 година. Студентка по специалността „Инженер био-технолог”. Работила е като стажант-репортер и репортер в радио „Видин“ към БНР и като журналист към телевизия „Фанти – Г”. От декември 2012 година е репортер и кореспондент на интернет списание  - Spisanie.to.
- Наталия Найденова Ангелова от ДСБ. Родена на 10.03.1970 в София. През 1989 г. завършва средно образование в ОТЕА „С. М. Киров”-София със специалност „Електрически централи, мрежи и системи” с разширено изучаване на френски език. Владее френски, английски и руски език. Дипломиран инженер-магистър от ТУ-София през 1994 година със специалност „Електрически  централи, мрежи и системи”. Работи в системата на Националната електрическа компания от 1998 г. В настоящия момент е ръководител сектор „Измерване” - Район Северозапад. Омъжена, с две деца. Живее във Видин.
- Вергиния Стефанова Предова от ДСБ. Родена на 26.08.1963 г. Образование – висше. Учител с над 25 години педагогически стаж. Преподава изобразително изкуство в СОУ „ Цар Симеон Велики“. Омъжена, с едно дете.
- Иван Еленков Русков от ДСБ. Роден през 1957 година. Средно образование е завършва в Белоградчик. През 1977-1983 г. учи медицина в МА-София. Лекар, с придобита специалност по УНГ-болести. От 1983 г до 2000 г. е лекар-ординатор в общинската болница в Белоградчик.  През 2000 г.- 2002 г. е управител на МЦ-1 „Белоградчик“ ЕООД. В момента е лекар на индивидуална практика. Член  на  ДСБ' от 2004 година - председател на общинската организация в гр. Белоградчик.  Женен, с две деца.

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.