Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Видинските социалисти издигнаха Герго Гергов за кандидат-кмет на Видин

Днес - 25 юни, се проведе общинската конференция на БСП-Видин, а болшинството от над 120 участващи в нея делегати издигнаха за кандидат-кмет на Видин младия финансист Герго Гергов (на снимката вляво), след като лидерът на видинските социалисти – Пламен Трифонов, си направи самоотвод и отказа да участва в надпреварата. Пламен Трифонов обоснова оттеглянето си с мотивите, че прави лична жертва в името на предстоящата изборна победа, тъй на един евентуален балотаж една чисто партийна кандидатура на БСП не би могла да привлече необходимия брой избиратели извън членовете и симпатизантите на БСП. След като и Димитър Тодоров си направи самоотвод, то на делегатите им остана да избират между тримата номинирани за градоначалническия пост – Герго Гергов (който не е партийно обвързан), Борислав Василев и Иван Николов, които са членове на общинското ръководство на БСП.
При тайното гласуване Герго Гергов спечели най-много от гласовете на участващите в конференцията делегати и за първи път от 1991 година насам БСП-Видин издига кандидат за кметския пост човек, който, въпреки левите и социалните си убеждения, не е тясно свързан с ръководните структури на социалистическата партия. Това, според лидера на общинската структура на БСП Пламен Трифонов, ясно показва високата отговорност на всеки видински социалист за реализирането на основната политическа задача пред БСП-Видин – спечелването на местните избори на 23 октомври.
Утвърденият за кандидат-кмет на Видин от листата на БСП Герго Тошев Гергов е роден през 1978 година, през 1998 година завършва Природоматематическата гимназия „Екзарх Антим І”, има висше икономическо обрразование и магистърска степен „Бизнес админнистрация”, както и над 5-годишен професионален опит в областта на финансите. В момента Герго Гергов е регионален дирактор (за областите Видин и Монтана) на Централна кооперативна банка, семеен е и има едно дете.

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.