Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Експерти от РИОСВ - Монтана извършиха проверки на вносители на МПС

Експерти от РИОСВ - Монтана са извършили 11 проверки на лица, вносители на МПС. Проверките са за спазване изискванията на Наредбата за определяне на реда и размера за заплащане на продуктова такса за продукти, след употребата на които се образуват масово разпространени отпадъци.

Проверени са 4 автосалони, 2 автокъщи, един автопаркинг и четирима вносители за собствена употреба, съобщават от инспекцията.
Според Наредбата лицата плащат продуктова такса при въвеждането или внасянето на МПС, ако те не го направят, задължението се прехвърля на гражданите при регистрацията на МПС в КАТ.
При проверките са разяснени задълженията на лицата и са им предоставени образци от месечни справки-декларации, вътрешно - ирмената спецификация и декларации по приложение № 8 на Наредбата.
Съгласно Закона за управление на отпадъците на едноличните търговци и на юридическите лица за допуснати нарушения се предвижда имуществена санкция в размер от 1500 до 5000 лева, и дължимите продуктови такси в двоен размер. За физическите лица вносители на МПС не е предвидена имуществена санкция.

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.