Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

ДСБ-Видин си избра регионален шеф, тъмносиният депутат Асен Агов поиска оставката на вътрешния министър Цветанов

Видинската партийна организация на Демократи за силна България вчера избра юриста и общинския съветник Момчил Станков за свой регионален председател (на снимката вляво), а по-късно вечерта тъмносиният народен представител Асен Агов поиска пред журналисти оставката на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов.
На дадената пресконференция депутатът Асен Агов представи новия регионален председател на ДСБ-Видин и заяви, че основната цел на дясната партия е успешно участие в предстоящите президентски и местни избори, на които ДСБ се явява заедно със СДС във формата на Синята коалиция. Асен Агов поясни, че най-вероятно кандидатът им за президент ще е от средите на СДС, но за ДСБ най-важното е той да бъде силна и убедителна за избирателите фигура, за да изиграе ролята и на влекач в местния вот, който Синята коалиция се готви да спечели в редица български общини.
Сред по-важните приоритети на регионалния председател на ДСБ-Видин Момчил Станков е сформиране на областното партийно ръководство и мобилизиране на общинските структури, а паралелно с това да започнат активни разговори с коалиционните си партньори от СДС за номиниране на общите кандидатури за кметове и общински съветници. Момчил Станков не се ангажира да прогнозира от чии среди – на ДСБ или СДС – ще е кандидатът за кмет на Видин, но бе категоричен, че ДСБ ще има внушително присъствие в кандидатските листи за общински съветници както във Видин, така и в останалите 10 общини от региона.
В политическия си анализ за управлението на страната Асен Агов остро разкритикува водената от правителството политика, което, по негова оценка, тотално е отстъпило от заявената си преди година и половина дясна програма на управление. Той заяви, че водената в момента популистка и лява по същност политика не само непрекъснато предизвиква локални кризи в отделни сектори на икономиката и социалната сфера, но и неизбежно води до глобален срив в управлението на страната. Тъмносиният политик добави, че по тези причини Синята коалиция не може безрезервно да подкрепя подобни неадекватни управленски действия и има ясна алтернатива на тях, но може да приложи своята управленска програма едва тогава, когато на следващия вот получи мандат от българските избиратели. Асен Агов бе също категоричен, че ГЕРБ не може да разчита на подкрепа от Синята коалиция, ако Цветан Цвенатов не подаде незабавно оставка като министър на вътрешните работи.

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.