Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Във Враца гонят неизрядни цигани-наематели от общински жилища, а във Видин?

Около 40 ромски семейства са заплашени с прекратяване на договорите им за настаняване под наем в общински жилища във Враца заради системно нарушаване на обществения ред, замърсяване и унищожаване на общинска собственост, съобщи кметът на общината Тотю Младенов, цитиран от www.dnes.bg.

Според агенцията, той днес е изпратил на обитателите на общинските жилищата на улица "Доспат" официално предупреждение. Повод за него са многобройните жалби на техните съседи за вдигането на шум през нощта, изхвърлянето на боклуци на нерегламентирани места, кражби и изсичане на дървета от паркове и градинки в съседство с улицата, подчертал врачанският градоначалник. Основание за твърдението му са многобройните проверки на общински служители от местната администрация, които са потвърдили фактите от жалбите.

 

По данни на изпълнителната власт на Враца, в общинските жилища на улица "Доспат" живеят над 400 души. Най-вероятно по-голямата част от тях нямат адресна регистрация във Враца и живеят в тях незаконно, казал в изявлението си кметът Тотю Младенов.Той се е обърнал към полицейското управление в града с искане за проверка на адресната регистрация на живеещите в общински жилища в този градски район. Врачанският градоначалник е категоричен, че ако обитателите на жилищата не променят поведението си след отправеното им официално предпреждение, то те ще бъдат изведени от общинските имоти. А във Видин? Вероятно тук такъв проблем не съществува, след като и регистър на общинските жилища май няма написан през последните 7-8 (че и повече) години. Ама в старопрестолен Бдин цигани – бол. Не само по националност, най-вече - по манталитет...

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.