Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Строителят на Дунав мост 2 откри информационен център във Видин

Днес в областната администрация във Видин бе открит Информационен център на компанията–сторител - FCC Construccion S.A., по изпълнението на проект „Изграждане на нов граничен комбиниран (пътен и железопътен) мост над река Дунав при Видин – Калафат”. Стартът нацентъра бе официално даденот областния управител Кръстьо Спасов, Нели Йорданова - директор на дирекция „Координация на регионални програми и проекти” в Министерството на транспорта, и Фернандо Флоресгл. инженер на проекта от испанската фирма FCC.

От компанията-строител съобщиха, че в момента се работи по изграждането на временните съоръжения, които трябва да бъдат готови преди започване на същинското строителство. Работата е насочена към изграждане на метални халета и подготовка на кофражите за сглобяеми елементи, както и халета за производство на арматурата, необходима за различните стоманобетонни елементи. Работи се и по изграждане на кулокран; действащ кантар за тежки товари; главен бетонов възел и построяване на втори такъв и т.н. В ход са и строителните дейности по изграждане на прилежащата инфраструктура на Дунав мост 2. Двата проекта трябва да завършат едновременно.
От фирмата FCC заявиха, че срокът за построяването на втория мост при Видин-Калафат ще бъде спазен. Затова настоя за пореден път и областният управител Кръстьо Спасов, който препоръча на фирмата да ускори дейността си и работи на 10 места едновременно.
В момента в изпълнението на проекта са ангажирани около 200 души работна ръка.
(Презентация на проекта Дунав мост-2 можете да разгледате във "Фотогалерия").

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.