Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

274 членове на СДС от Видинско избират днес национелен лидер на синята партия, над 11 000 седесари от страната могат да упражнят правото си на вот

От 10 часа днес – 29 ноември, започна вътрешнопартийният вот за избор на национален лидер на СДС и за неговите седем зам.-председатели, а краят на изборния ден се очаква да приключи към 18 часа, каза за „44 ПАРАЛЕЛ” лидерът на общинската партийна организация на СДС Генади Велков. „С право на глас във Видинска област са 274 партийни членове и днес ще се гласува в шест от 11-те видински общини, тъй като днес няма да се гласува в четири от тях – Чупрене, Бойница, Ружинци и Грамада”, уточни Генади Велков. Той очаква в по-малките общини активност от почти 100%, а в община Видин – около и над 70%, както е било на предишния вътрешнопартиен вот.
В битката за лидерския пост участват четирима кандидати – сегашният лидер Мартин Димитров, кметът на столичния район "Витоша" Любен Петров, кандидатът от миналите избори Румен Христов и бившият народен представител Иво Цанев. „И четиримата претенденти бяха във Видин на срещи с членовете на СДС и моето мнение е, че те са изключително стойностни хора и всеки от тях има своите качества за председател на СДС. За мен обаче сегашният председател на СДС – Мартин Димитров, има определено предимство и очаквам, че именно той ще получи най-високото доверие при днешното гласуване в област Видин”, прогнозира Генади Велков. Той изказа предположението, че Мартин Димитров има всички шансове да спечели изборите в национален мащаб още на днешния първи тур на вота.
Уставът на СДС определя и седем региона на страната, в които днес се избират и седемте пряко избираеми членове на Националния изпълнителен съвет (НИС), които по правило ще са и бъдещете зам.-председатели на синята партия. Претендентите за членове на НИС пък са 16: Найден Зеленогорски (Северозападен регион, в който е и област Видин), Никола Николов и Румен Христов (Северен централен район), Цанко Цветанов, Живко Тодоров и Илия Костадинов (Североизточен регион), Вельо Илиев и Тони Даскалов (Югозападен район), Дора Христова и Светозар Шуманов (Южен централен регион), Вълчо Чолаков и Владимир Павлов (Югоизточен регион), Любомир Стойнов, Любомир Ковачев, Пламен Антов, Драго Михалев (София-град регион). „В избора на зам.-председател на НИС във Видин, както и в останалите 4 области от Северозападния регион няма никаква интрига, тъй като кандидатът е само един и това е Найден Зеленогорски, който със сигурност ще е един от седемте зам.-председатели на СДС”, поясни тази сутрин Генади Велков. Той допълни, че са осигурени три коли, с които членовете на СДС от селата в община Видин се превозват до града, за да упражнят правото си на глас, а резултатите от вота в област Видин ще станат известни още днес към 18, 30 часа.

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.