Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Нина Чилова и Севделина Димитрова се срещнаха с жителите на Раброво и откриха втората обновена и обезопасена детска площадка във Видин

Мажоритарнтият кандидат и водач на листата на НДСВ във Видин – Нина Чилова, и втората в листата – Севдалина Димитрова, заедно с представителките от Сдружение „БГ-мама”, откриха втората обновена и обезопасена площадка, намираща се на улица „Цар Симеон Велики” - до сградата на „Енергоразпределение”.

“Няма нищо по-вълнуващо и по-мотивиращо от това да правиш неща, които са свързани с най-младите европейци от нашия роден град. Искам да ви призная, че това е кауза, която си струва. Винаги, когато имаш цел, когато имаш партньори и съмишленици, нещата могат да се случат. Вярвам и съм убедена в това. Днешният повод да сме тук заедно е обновената детска площадка. Тя е поредният ярък пример. Искам да благодаря на активистките от “БГ-мама”- тези млади дами доказаха, че са един истински сериозен партньор като представители на гражданските сдружения. Убедена съм, че заедно с тях ще реализираме още много добри и полезни инициативи. Искам да благодаря на Севдалина Димитрова за това, че е заедно с нас, за това, че ни подкрепя. Искам да благодаря специално на работниците на “ВИДАХИМ” АД за тяхната енергия и за усилията, които положиха това място да се превърне в още по-уютно за малките видинчани” - каза на откриването Нина Чилова.

Всички люлки на детската площадка са обезопасени- монтирани са нови лагери - за по-здраво захващане на съоръженията и за по-голяма сигурност на децата. Съгласно евростандартите, на люлките са поставени облегалки. Направени са и четири пясъчника- три от гуми и един с обща площ от 8 кв.метра, обграден с каучуков бордюр, за да не се нараняват играещите малчугани. На децата са подарени комплекти за игра в пясъчника- кофички, лопатки, гребла.

Ремонтирани са пързалките- поставени са нови улеи и стълби. За най-малките е закупена и монтирана нова пластмасова пързалка и две катерушки. Възстановени и пребоядисани са покривите на беседките и детската лодка, поставен е и нов самолет.

За родителите на играещите малчугани са монтирани 10 пейки и седем кошчета за отпадъци. Разположеният в границите на площадката баскетболен кош е с нов ринг и мрежичка, а за баскет-запалянковците е закупена и маркова топка. Нов баскетболен кош е поставен и за най-малките, съобразен с техния ръст и възможности. Ремонтът е извършен с труд и средства от “ВИДАХИМ” АД.

Професионални аниматори  забавляваха малчуганите в продължение на час, а всички участници в игрите получиха специални подаръци. От Сдружение „ВГ-мама” благодариха на НДСВ-Видин за инициативата да бъдат ремонтирани детски площадки във Видин.

Като майки и като жители на Видин, ние сме удовлетворени от факта, че Нина Чилова и Севдалина Димитрова са насочили вниманието си към детските съоръжения. Благодарим и на работниците от “ВИДАХИМ” АД, които подариха на децата на Видин още един уютен кът за игра. Грижата за децата идва от сърцето и е израз на откровеност и човечност. Ние вярваме, че децата и младите хора са и ще бъдат сред приоритетите на НДСВ. Доверяваме се на техния професионолизъм и заставаме до тях.”- заявиха от Сдружението.

По-рано вчера  кандидатите за народни представители в 41-то Народно събрание от НДСВ се срещнаха и с жителите на село Раброво. Преди това водачът на листата на НДСВ и мажоритарен кандидат Нина Чилова откри ремонтираната детска градина.

Сградата на детското заведение е с подменен покрив, нова дограма, вътрешно боядисване, обновени подови настилки, вътрешни и външни стълби. Дворът и тротоарните площи също са освежени. Ремонтът е осъществен със средства от проект, защитен пред Министерството на образованието и науката. За празника децата от детското заведение и от училището представиха рецитираха, пяха и танцуваха.

“Нищо не е така зареждащо, както срещата с младите хора, младите европейци от Раброво. Истински ви благодаря за програмата, която изнесохте. Искам да ви кажа, че днешният празник е много ясен знак за две важни неща - първото, че  ремонтът на тази детска градина е категоричен знак - когато работят заедно изпълнителната, законодателната и местната власт, хубавите неща могат да се случват. Искам специално да благодаря на вашия прекрасен кмет на община Бойница - Анета Косовска, че тя е неуморима, изключително инициативна. Непрекъснато ни провокира за най-различни инициативи и прави така, че в тази община нещата да се случват. В мое лице и в нейно лице всички вие имате страхотен приятел. Ще продължим да дерзаем, за да може в Раброво да се случват хубави неща. Вие го заслужавате и община Бойница го заслужава.Трябва да ви призная, че откритият урок по родолюбие, който децата ни изнесоха, ме прави истински щастлива и горда, защото днес видяхме, че усилията, които в продължение на 8 години вложихме като ясна политика, като пълноправен член на ЕС, си струват. Успяхме да модернизираме България. Днес видяхме едно момиче от Англия да рецитира на български език.Това си струва и за това днес сме тук - да продължим да работим заедно, да учим нашите деца, че си струва да учат, да работят и да останат в България. Младите хора са нашата надежда и нашето бъдеще. Искаме да продължим да работим за младите хора, за да се чувстват достойни членове на ЕС и потомци на една държава, която има принос за европейската цивилизация. Мили приятели, нека продължим заедно да работим за една модерна европейска България. Благодаря ви!” - каза при откриването на обновената детска градина Нина Чилова.

Кратка и вълнуваща бе репликата на Анета Косовска: “Нина Чилова е моя приятелка. Аз имам идеите, но тя ми помага да ги реализирам. Ако не беше тя, когато аз ходих през ден в София, да ми каже къде да отида и какво да направя, смятайте, че тази детска градина нямаше да бъде факт. Нина, благодаря ти от мое и от името на нашите деца!”.

 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.