Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Агенция БГНС: Жак Баро: България има нужда от хора като Яне Янев

Заместник-председателя на Европейската комисия и еврокомисар за правосъдието, свободата и сигурността – Жак Баро, смята, че България се нуждае от политици като Яне Янев, за да се стигне до истинска промяна и да се изкорени корупцията, предаде днес специалния пратеник на БГНС в Брюксел Иван Янев.

Лидерът на Ред, законност и справедливост - Яне Янев, се срещна днес в Брюксел с еврокомисаря по правосъдие, свобода и сигурност Жак Баро. "Трябват ни хора като Вас, г-н Янев, които да променят нещата отвътре. Брюксел ще продължи мониторинга на България, но без хора като Вас няма де се стигне до истинска промяна", каза Баро в началото на разговора с Яне Янев. Лидерът на Ред, законност и справедливост обясни, че в момента българските граждани не вярват на управляващите и на местните политици. "Българите разчитат на натиск от страна на Европейската комисия и парламент, за да се стигне до истински промени в съдебната система и да се постигне върховенство на закона", каза Янев. Заместник-председателят на Европейската комисия Жак Баро заяви, че, според тях, този натиск се осъществява чрез мониторинга на България, но разбира от думите на Янев и от това, което се случва в областта на правоъсдието и обществения ред, че това очевидно не е достатъчно. Жак Баро каза, че именно в тези областти той получава най-много информации. Еврокомисарят прикани още веднъж Яне Янев и неговите сподвижници да продължат с натиска, за да се стигне до промени отвътре.
Председателят на Ред, законност и справедливост - Яне Янев, е първият български опозиционнен лидер, който е приет на разговор от Жак Баро, смятан за една от най-авторитетните политически фигури в Европейската комисия и Европейския съюз. Яне Янев днес ще има още срещи и с други високопоставени политици в Брюксел.

 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.