Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Водачката на евролиста №8 на НДСВ – еврокомисар Меглена Кунева, на срещи с хората от Врачанско

Вчера, след като се поклониха пред паметта на Христо Ботев на Околчица, еврокомисар Меглена Кунева (водачка на евролистата на НДСВ с №8), народната представителка от НДСВ Христина Христова, Деси Добрева и врачанският губернатор д-р Антонио Георгиев проведоха поредица от срещи с жителите на Бяла Слатина и Роман.

На срещите хората искаха да разберат повече за бъдещето на България в Европейския съюз, за ролята на българските депутати в Европейския парламент, за това как може сами да си помогнем страната ни да постигне по-бързо развитие, по-добър стандарт и повече сигурност в живота на хората.

Христова очерта най-важните успехи, които НДСВ постигна в годините на управление на България: снижаване ръста на безработицата от 19% на 10%, разкриване на над 350 000 нови работни места,  данъчни облекчения за бизнеса и хората, платеното майчинство за 1 година, помощ на семействата с близнаци, помощ на студентките-майки, кредити с преференциални лихви за студенти, валчери за детски градини, рализирана на инициативата „Чаша топло мляко”, създване на фонд „Инвитро”.

Еврокомисар Меглена Кунева разказа за цялата отговорност и работата на правителството на НДСВ за приемането на България в НАТО и ЕС. Тя подчерта колко важна е и ролята на водача в пътя, по който страната ни върви към изравняване с другите страни-членки на ЕС. „Не са нужни само воля и желание да вървим, нужни са достойни лидери, правилни водачи, за да знаем, че ще стигнем бързо и безаварийно там, закъдето сме се запътили. Ето защо изборите на 7 юни са изключително важни за България. Българинът трябва да бъде активен в гласуването и да знае кого и защо избира”, каза още тя. Меглена Кунева разясни и въпроса за АЕЦ „Козлодуй”, за квотите на ЕС за селските стопани. Тя информира хората и за предстоящо предложение, което като еврокомисар ще направи през ноември: сметката за ток във всяка страна на ЕС да изглежда по един и същи начин. „Така за хората ще има яснота, прозрачност и ще бъдат максимално улеснени. Оказа се, че най-големите проблеми в областта на правата ни като пторебители в целия Европейски съюз са: на първо място – потреблението на електроенерги, на второ – финансовите услуги и на трето – транспорта”,  допълни още тя.

Деси Добрева, която също е сред имената в евролистата на НДСВ, подари на симпатизантите и феновете си едни от най-хубавите български песни: „Хубава си, моя горо”, „Катерино моме”, „Лудо-младо сън засънило”. „България е толкова малка страна, но е толкова богата с музика, таланти и изкуство, че ще е грях, ако не покажем не само на Европа, но и на целия свят какво имаме, какво можем и кои сме ние. Аз имам една малка мечта – да направим марка „България”. Така че като се каже България, всеки да рече: Аха, уникален фолклор, вкусна храна, прекрасни хора и добър туризъм!”, сподели Деси.

 

Само Деси Добрева става за

Само Деси Добрева става за нещо.

Лошото е, че това нещо няма нищо общо с политиката ;)

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.