Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

“Малкия (обикновения) човек срещу крадливата държавна машина”

Интервю с кандидата за депутат в европейския парламент от листата на РЗС Давид Леви

- Защо се кандидатирахте за евродепутат?
- Моят мотив за формално влизане в политиката е настоящото състояние на българското общество, социалната реалност, която заобикаля всички ни и за която не можем да продължаваме да затваряме очи. Понеже понятия като общество, реалност и други са отвлечени и абстрактни понятия, искам да поясня, че за разлика от множеството мои опоненти, които боравят със абстрактно-захаросаните понятия за общото благо и светлото бъдеще, аз имам ясна идея какво не ми харесва днес в България и Европа и какво искам да променя. 
Аз заставам на страната на малкия, обикновения човек в измъчена България днес и вярвам, че не е възможно да продължава състоянието, при което 300 фамилии са окупирали всяка възможност за правене на бизнес и благосъстояние в страната и не позволяват на останалите 6 милиона да съществуват нормално. Това самоназначило се привилигировано малцинство е построило собственият „частен рай” и е изтикало останалото огромно мнозинство пасивно да наблюдава кичозният им пир по време на световна чума (икономическа рецесия). Явно, че тези хора не съзнават и не искат да разберат, че затворени зад високите стени на техните имения са превърнали обикновените хора в заложници на корупцията, мизерията и отчаянието. Техният инструмент за поддържане на това състояние е крадливата държавна машина, която всички използват за собствено обогатяване и натиск върху всички нас, обикновените българи за заплащане на персонален „данък корупция” във всяка една сфера на живота.
- Не е ли малко амбициозно за представител на сравнително малка политическа сила?
- Ясно съзнавам, че ми предстои битка подобна на библейската между Давид и Голиат, в която имам ограничен ресурс и всички обстоятелства са срещу мен, но и най-дългото пътешествие, казват мъдрите започва с една малка крачка. Наистина е много трудно без ресурси да се изправиш срещу мощта на цялата държавна машина, но господа съвременните владетели на България принудиха нас, обикновените хора да застанем на твърда гражданска позиция и да призовем съгражданите си за подкрепа за нашата кауза. Тя може да бъде изразена с нашият кратък призив: „Спри корупцията!”.
Ето защо използвам възможността да призова своите приятели и техните семейства и своите съграждани да подкрепят моята кандидатура, за да могат техните гласове да бъдат чути в Брюксел и да премахнем възможността те да бъдат заглушавани още преди Калотина.
- Какъв е основният проблем пред страната ни днес?
- С риск да се повторя, считам, че основният проблем в България днес е острия дефицит на справедливост и следствията, които той поражда. Не е възможно да продължава дълго и без страшни последствия състоянито, което условно мога да определя като „за кокошка няма прошка, за милиони няма закони”. Това го казвам с горчива ирония, тъй като това е най-краткото определение за селективната справедливост, която се администрира от бездушната държавна машина днес и тези, които я управляват.
Основният проблем остава голямото изкривяване на правилата (законите) в интерес на много тесен кръг хора и съответно в ущърб на мнозинството. В политологията съществува подобно понятие, наречено „захват на държавата”, което описва иммено нашето състояние днес. Малка група изключително богати и влиятелни хора поддържат тесни контакти с народни представители от всички цветове едновременно и диктуват кой, кога и как да спечели търг, поръчка или проект. С други думи изборите и демокрацията в този им вид нямат значение – независимо коя политическа сила печели, винаги печелят те.
Именно затова се кандидатирах за представител в ЕП – там трудно ще бъда контролиран от местните олигарси и възнамерявам да бъда достачно вокален на ниво Брюксел за да защитавам интересите на тези, които сега нямат подобно представителство. Другият основен проблем с който ще се боря е разбиването на модела установен сега да се прави бизнес от и на гърба на държавата, който няма нищо общо с идеята за свободен пазар и конкурентен частен бизнес.
Колкото тенденцията в Европа е пазарите да стават по-отворени и конкуретноспособни, толкова в България наблюдаваме обратното явление – повече намеса на държавата и съответно повече „служебни победи” за предварително определените победители назначени от тези 300 фамилии.

Жалко че няма да влезе в ЕП

Жалко че няма да влезе в ЕП

Прекрасна кауза защитава г-н

Прекрасна кауза защитава г-н Леви. Радвам се, че все още има хора като него, които да намерят сили, да вложат собствени средства, невероятно количество енергия и време в името на това - да просъществува най-накрая и в България справедливостта и най-сетне да има място за нормален живот на обикновенните хора в това прекрасно кътче на земята.
Пожелавам успех на Ред, Законност и Справедливост днес. Успех желая и на Давид Леви, заемащ позиция N 8 в тази листа !!
Надежда

стойчков да си върви в

стойчков да си върви в азия.забравихтели как се отрече от държавата си която небила направила нищо за него,ами отношениетому към родителитему,жърналистите и още куп простотии с марката стойчков нанего лумпена и прятеляму бойко все другите виновни а те праведници.нищо чудно че сега го обслужва.гениален фудболист и световен простак.небих взел и една негова дума под вимание.защото замен епълен буклук!!!

Радвам се, че има хора като

Радвам се, че има хора като г-н Давид Леви, ще гласувам за него защото е неопетнен и почтен политик.

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.