Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Синята коалиция направи двудневен десант във Видин и Видинско


Истински десант направиха снощи във Видин знакови политически фигури от Синята коалиция, които днес са планирали срещи с привържениците на българската десница в Брегово и Белоградчик. В центъра на вниманието бе Надежда Михайлова, която оглавява евролистата на обединените десни български партии, която бе придружавана от лидера на ДСБ Иван Костов, съпредседателя на националния предизборен щаб Найден Зеленогорски, министърът на земеделието от кабинета на ОДС Венцислав Върбанов и др. Своеобразен доманикин на стартиралите прояви бе видинчанката Полина Кирилова, която е на 12-о място в синята листа за Европейски парламент.

В изявлението си пред журналисти във Видин Надежда Михайлова заяви, че като водач на синята евролиста акцентите в приоритетите й са всъщност част от акцентите на СДС и Синята кооалиция – провеждане на успешна дясна политика в Европейския парламент, която да възстанови доверието на Европа в България и да върне България на картата на Европа. „Всичко това минава през конкретни вътрешнополитически действия. Аз винаги съм твърдяла, че външната политика на България е отражение на вътрешната. Така че пакетът от мерки за преодоляването на кризата, конкретните действия, които ние ще предприемем за борбата с организираната престъпност и корупцията, и, разбира се, сериозният авторитет, който българската десница има в Европа, ще бъде онова, което ще обърне отношението на Европа към България”, подчерта Надежда Михайлова.

Лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция – Иван Костов, обяви, че днес – 26 май, внасят с лидера на СДС и съпредседател на Синята коалиция – Мартин Димитров, документите за регистрация на Синята коалиция за участие в изборите за български парламент. „Този път името на СДС задължително ще присъства и формално в документите на Синята коалиция. Ако отново има атаки срещу регистрацията и в ЦИК в този формат, но ние имаме готови варианти да се противопоставим със законови аргументи на всеки акт на злонамереност срещу нас”, каза още Иван Костов. Днес Синята коалиция продължава своя рейд из Видинския регион с планираните срещи с жителите на общините Брегово и Белоградчик.         

 

 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.