Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Огнено шоу озари снощи небето над Белоградчик и показа на светло евроотбора на НДСВ за участие в предстоящите избори за Европейски парламент

Едва ли друг път в по-новата си история Белоградчик е посрещал накуп толкова известни личности и политици от снощи, когато лично Симеон Сакскобургготски застана начело на грандиозния „жълт” десант, за да даде точно в осем часа и осем минути старта на кампанията за участието на НДСВ в изборите за Европейски парламент.

Към 19 часа хиляди граждани на Белоградчик и гости на града посрещнаха лидера на НДСВ Симеон Сакскобурготски и съпругата му Маргарита, които бяха придружавани от всички депутати и министри на „жълтата” партия. Всички те бяха пристигнали в града на уникалния скален феномен, за да подкрепят 17-те кандидати за български евродепутати в „жълтата” листа на НДСВ с номер осем -  „най-силната европейска листа на България”, както я определи „старши треньорът” на 17-те от НДСВ-евроотбора - евроминистърът Гергана Паси. При представяне на кандидатите от листата с номер 8 тя разпредели по следния начин постовете в отбора: водачът на листата – еврокомисар Меглена Кунева, е капитан на отбора; основен нападател на жълтия отбор с номер 2 е Антония Първанова; на играча с ангелския глас – Деси Добрева, е поверена фланелката с номер 8 и единствено тя има разрешението от главния мениджър да открадва по пет минути от тренировка, за да репетира песентта „Облаче ле бяло” на всички европейски езици; а поста на опорен защитник на жълтия звезден отбор е поверен на обръгналата в десетки битки Биляна Раева, която е с номер 4 в листата.

НДСВ осигури цял ден безплатни посещения на крепостта „Калето” за белоградчишките граждани и гостите на града, които към 19 часа посрещнаха на площада всички знакови лица от атрактивната политическа сила. След което всички вкупом се отправиха към „Калето”, където цял ден посетителите на историческа забележителност близаха жълт сладолед и пиха лимоната за сметка на НДСВ. Фокусници и акробати се разхождаха и забавляваха публиката, но истинската еуфория настъпи при идването на Симеон Сакскобургготски и предвождания от него многоброен елитен екип на „жълтите”. Аткракциите следваха една след друга, а многобройната публика посрещаше и изпращаше с бурни аплодисменти всеки един от 17-те играчи от евроотбора на НДСВ. В заключителното си слово лидерът Симеон Сакскобургготски благодари на организаторите на бляскавата проява и лично на видинската депутатка Нина Чилова. Но „укори” десетките работливи доброволци, че не са се досетили да боядисат и Белоградчишките скали в жълто. Последва феерично огнено шоу, което бе и достоен финал на старта на НДСВ към следващото издание на Европейския парламент, в който „жълтите” са си „заплюли” поне две сигурни места.  

               

 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.