Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

НДСВ се явява самостоятелно на изборите за европарламент и за национално народно събрание

Вчера от пресцентъра на националното ръководство на НДСВ обявиха, че партията ще се яви самостоятелно на предстоящите избори за европарламент и за национално народно събрание. Рразпространената до медиите позиция има следното съдържание: „Последните медийни публикации за пореден път доказват, че като че ли няма друга политическа сила, освен НДСВ, която да е обект на непрекъснати режисирани или пък самодейни „сценарии” и „варианти”, тиражирани в публичното пространство. В полето на виртуалната политика, на слухологията и откровената лъжа се лансират всякакви „хипотези” и твърдения, базирани на всевъзможни, но по правило анонимни „източници” – от лъжовно-бомбастичното „Царят се оттегля” до банално невярното „НДСВ води преговори за коалиция”. Всички те имат един общ недостатък – нямат нищо общо нито с истината, нито с фактите, нито пък с реалните намерения и виждания на лидера на НДСВ или на ръководството на партията”.
От пресцентъра още допълват, че НДСВ отдавна има политическо решение за самостоятелно участие в изборите. „Работим активно както за осъществяване на управленските отговорности, които носим до края на този мандат, така и за предизборната подготовка на партията. Отворени сме за диалог с всички прагматични и европейски ориентирани политически сили след изборите. Но конструктивен диалог за политики в интерес на хората и пътищата за тяхното осъществяване.

По отношение на изборите за евродепутати имаме разбирането, че заедно с нашите партньори от ДПС, като част от европейското либерално семейство, трябва да увеличим българското либерално присъствие в Европейския парламент. Вярваме, че това е наша обща цел. За да я постигнем, е нужно да разширим „ветрилото” на либералните кандидатури и алтернативи, които ще предложим на обществото. Затова НДСВ ще се яви самостоятелно на предстоящите избори за Европейски парламент със своя листа от авторитетни личности.
На тази основа ще потърсим доверието на хората и в националните избори чрез самостоятелно явяване. НДСВ заявява волята си да участва в следващото управление, за да гарантира провеждането на тези политики, които започнахме още по времето на правителството, оглавявано от нашия лидер Симеон Сакскобургготски – стабилност, ниски данъци, грижа за семейството и младите, качествено образование, благоприятни условия за инвестиции и бизнес.
НДСВ е партия, която съществува не заради личните политически амбиции на група хора, а в името на каузата на държавността и центристката политика на умереност и градивност, с която се завърна окончателно в Родината Симеон Сакскобургготски”, пишат още от партийната централа на НДСВ.

 

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.