Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Видинският губернатор на среща със строителя на Дунав мост 2

Областният управител на  Видин Кръстьо Спасов се срещна днес с Рикардо Буено – мениджър от FCC на проекта „Дунав мост 2” и представители на Звеното за изпълнение и управление на проекта към Министерството на транспорта, съобщиха от областната администрация. Eдновременно се работи по изграждането на Дунав мост 2 и прилежащата му инфраструктура - заяви на срещата Рикардо Буено. Той запозна губернатора с направеното до момента и предстоящите начинания, които трябва да се реализират. В момента се тестват излетите опитни пилоти за строителството на Дунав мост 2 и следващата седмица се очакват резултатите. Буено информира още областния управител, че се работи и по временното премостване между българския бряг и острова в р. Дунав, през септември ще започне работа по фундаментите, а през октомври по сегментите на моста. FCC е получила и всички необходими разрешителни документи за строителството.

На строителната площадка на моста също се извършва активна дейност – завършено е халето, където ще изготвят сглобяемите елементи, изгражда се и второ хале за арматурата. Бетоновият център функционира, но за да се гарантира сигурност при строителството, се изгражда и втори бетонов възел. Приключват дейностите по изграждането на временния пристан, необходим за транспортиране на строителни елементи за изграждането на моста. Рикардо Буено благодари на Кръстьо Спасов за съдействието за получаване на разрешително за пристана.

Областният управител заяви, че при строителството на прилежащата инфраструктура ще съдейства пред държавните органи за осигуряване на обходни маршрути, тъй като ще се налага отбиване на движението. В момента се работи по бъдещите надлези на околовръстния път на Видин с отклоненията за  Брегово, Кула и Ново село. Кръстьо Спасов и Рикардо Буено изразиха съгласие, че следва да се ускори функционирането на Информационен център, който да осигурява както специализирана техническа информация, така и данни за хода на строителните дейности, работните места, да популяризира проекта и т.н. Областният управител предложи на фирмата помещение в сградата на областната администрация като очакванията са бъдещия информационен център да заработи до средата на месец август. От седмица функционира и интернет-сайт на FCC за България /www.fccbg.com/, където също ще се дава информация за проекта.

Публикувай нов коментар

  • Адресите на уеб-страници и e-mail адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Разрешени HTML tag-ове: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.

Повече информация за опциите на форматиране

CAPTCHA
Попълнете полето. Малки и главни букви имат значение.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.