Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Май 1, 2019

Дата

Водачът на евролистата на „БСП за България“ Елена Йончева: Дойде време България да поведе своята битка за справедливост, достойнство и свобода

„Събрали сме се над 25 000 души на 1 май, защото дойде време България да поведе своята битка за справедливост, достойнство и за своята свобода“, заяви водачът на евролистата на „БСП за България“ Елена Йончева по време на митинг-протеста по повод Международния ден на труда. Тя подчерта, че на никой народ тази свобода не е дадена наготово. „Още на 1 май 1886 година в Чикаго хората излизат по улиците, за да защитят правото си на 8-часов работен ден. Тази битка за социални права се пренася в Европа и днес имаме 8-часов работен ден, свобода на словото, социални права, социалната защита и платено майчинство“, припомни тя и попита- къде всъщност е България днес. „Вече 12 година сме част от ЕС, но въобще не се доближава до него. Борисов захвърли България в кьошето на ЕС и е на път да я извади от Европа.

Кметът на община Белоградчик Борис Николов в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/wD0u4ocblDM е пълният видеозапис на интервюто с кмета на община Белоградчик, което той даде за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. В началото той припомни, че през последните няколко месеца на него и на общината като цяло са връчени няколко престижни награди -  първо място в годишните награди за туризъм „Изборът на българите“, второ място  категорията „Туристическа атракция“ за Белоградчишката крепост и победител в месечния конкурс „Пазители на българския дух“ за кметове на общини до 20 хиляди души население, а в края на април тази година от Програма „Достъп до информация“ са класирали община Белоградчик на второ място по прозрачно управление сред 265-те български общини.

„БСП за България" откри предизборната си кампания с Първомайски митинг-шествие. Лидерът на БСП Корнелия Нинова: Да дадем надежда и вяра, че може да има справедливост сега

„Скъпи социалисти, симпатизанти, скъпи българи от цялата страна.  Да ни е честит 1-ви май - Международният ден на труда и работническата солидарност. Да ни е честитата 143-тата годишнина от Априлското въстание. Въстание на българския дух и българското свободолюбие. Благодаря ви, че дойдохте днес, вижте колко сме много и заедно, за да дадем надежда и вяра на нашите сънародници, че може да има справедливост сега". С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова даде начало на Първомайския митинг-шествие, с който левицата открива кампанията си за евроизборите. Събитието е посветено на Международният ден на труда, работническа солидарност и празника на вестник „Дума“, левия печат и свободните медии.