Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Апр. 24, 2019

Дата

В Белоградчик подредиха изложба по случай 130 години от сформирането на 15-и Ломски пехотен полк

Изложба, посветена на 130 години от сформирането на 15-ти Ломски пехотен полк и 150 години от рождението на Стефан Илиев - един от командирите на полка, бе открита в обновената сграда на Художествена галерия „Вълчо Вълчев“ в Белоградчик. В началото подразделение на видинския патриотичен клуб „Бдинци" произведе залпов салют в памет на загиналите герои за свободата на България. Инициатори на изложбата са Емилия Кожухарова - родственица на полковник Стефан Илиев, община Белоградчик и Историческия музей-Белоградчик. Съорганизатори са Държавен военоисторически архив-Велико Търново, Държавен архив-Видин, Регионален исторически музей-Видин, Исторически музей-Лом и Регионален исторически музей-Плевен. Сред гостите бяха Светлин Златев - директор на Държавния военоисторически архив, представители на Държавен архив и Регионален исторически музей-Видин.

Видинските полицаи и огнеборци предприеха мерки за обезпечаване на реда и сигурността по време на Великденските празници

Комисар Петър Петров – началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Видин, и главен инспектор Стилиян Пешев – началник сектор „Превантивна и контролна дейност“ в РДПБЗН-Видин, представиха информация за предприетите организационни и превантивни мерки. Предстоящата поредица от празнични и почивни дни, във връзка с отбелязването на големия християнски празник Великден, са повод служителите на полицията и пожарната да предприемат допълнителни мерки. Целта ни е да гарантираме обществения ред и сигурността на жителите и гостите на региона, посочи комисар Петър Петров. 
Началниците на районните управления във Видин, Белоградчик и Кула проведоха срещи с представители на местната власт, на които съгласуваха съвместни действия при провеждането на мероприятия, свързани с празниците, в населените места на областта.