Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Март 16, 2019

Дата

С празничен водосвет, кушия и веселие отбелязаха Тодоровден в Салаш

На Тодорвден в село Салаш се провеждат конни състезания - традиция, завещана от предците ни, която датира от тридесетте години на миналия век. През 1952 година тя бива прекъсната и отново възстановена през 1997 година. Домакини на днешния празник бяха кметицата на селото Румяна Алексиева и Даниела Иванова - от местното читалище. Празничен водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Вискоблагоговейство свещеноиконом Рафаил - Архиерейстки наместник на Белоградчишка духовна околия. Със слово към множеството от хора се обърна Борис Николов - кмет на община Белоградчик. Той поздрави всички с празника и благодари на организаторите - кметството  и читалището в Салаш, за усилията им да съхранят хубавата традиция.

От НАП-Видин напомнят: Корпоративните декларации се подават до 1 април само по електронен път

Всички декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане за 2018 година се подават единствено по електронен път в срок до 1 април 2019 година, тъй като 31 март е в неделя, а в същия срок трябва да се платят и декларираните корпоративни данъци след приспадане на направените авансови вноски, напомнят от видинския офис на Националната агенция за приходите (НАП). Оттам допълват, че това се отнася както за годишната декларация за юридическите лица, така и за бюджетните организации, които са реализирали приходи от стопанска дейност през 2018 година. Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета, чрез „виртуален“ или физически ПОС терминал, както и с пощенски запис.

Информационно пътуване по туристическите обекти в у нас и в Сърбия организира община Белоградчик с Асоциацията на екскурзоводите в България

И тази година община Белоградчик, съвместно с Асоциацията на Съюза на екскурзоводите в България, провежда информационно пътуване под надслов „По въздух и вода, под скали и по върхове – приключенски туризъм на граници, без граници”, а обиколката е тридневна –  от 15 до 17 март тази година. В информационното пътуване участват 47 представители на туристически агенции, екскурзоводи и туроператори от цялата страна. Тази година преобладават участниците от Пловдив и Бургас, а сред гостите е и Николай Миндов - председател на Асоциацията на екскурзоводите в България. Маршрутът на информационното пътуване минава през Северозападния регион – село Фалковец, Белоградчишките скали, град Белоградчик, Магурата, Дунавския бряг при Видин,  и в Североизточна Сърбия - Неготинска Крайна, Майданпек, Райкова пещера,  Виминациум.