Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Септ. 4, 2018

Лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна към българите: Идваме при вас! Протягаме ръка за бъдещ модел на управление на България, който поставя различни ценности.

Започваме тази сесия с едно сериозно обществено напрежение, с криза в правителството и нестабилност в управляващото мнозинство. В последния месец се случиха две събития и една трагедия, които казват всичко не само за последните месеци, а за последните 29 години. Срина се Търговският регистър и блокира целия икономически живот в страната, а държавните институции бяха абсолютно безпомощни да реагират. 250 хил. души, които правителството е задължило да се застраховат с Гражданска отговорност, бяха измамени от застраховател, който правителството е лицензирало и държавата остана безучастна. 17 невинни души загинаха заради корупция и кражби, които вече убиват физически. Чуждестранните инвестиции са се сринали 10 пъти, цените тръгват нагоре, а от 01.10.2018г.

Назаем от ВИДИН ВЕСТ: Закриха районните прокуратури в Кула и Белоградчик, ще ги последват ли и двете съдилища?

В миналия материал на „Посоки Северозапад“ „Кого удря предстоящото ново райониране на България?“ посочихме, че през далечната и следвоенна 1946 година населението на Видинска област е наброявало 194 007 души, а в края на миналата година тук са останали да живеят едва 86 927 души. Простата сметка показва, че благодарение на мъдрите управленски решения на местна и централна власт оттогава до днес от нашия край са изчезнали близо 110 хиляди души – с 24 хиляди повече, отколкото са живеещите тук сега. И властовата вакханалия, за жалост, не спира. След като преди години в Кула закриха болницата, щото била общинска, Белоградчишката я оставиха години наред в будна кома. Щото и тя е общинска.