Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Септ. 11, 2018

Три детски състава се представиха отлично на XV-ия Черноморски събор „Евро фолк – 2018 г.”

За поредна година фолклорните формации „Калина”, „Рамонда” и Младежки духов оркестър представиха отлично Белоградчик с участието си в XV Черноморски събор „Евро фолк – 2018”, който премина под надслов „Зад нас е паметта на предците ни, пред нас са очите на децата ни!”. Под егидата на Европейска асоциация на Фолклорните фестивали – ЕАFF, четиридесет музикални фестивала се провеждат в различни европейски градове и държави. Черноморският събор “Евро фолк” е част от Музикалните празници “Евро фолк” – Светът е телевизия. От 5 до 10 септември тази година в събора участваха повече от 100 фолклорни формации, танцови състави и певчески групи от различни държави.

Служители на РДПБЗН–Видин с награди по случай професионалния празник, отбелязван на 14 септември

Главен комисар Николай Николов – директор на ГДПБЗН–МВР, награди с „Писмена похвала“ седем служители от видинската дирекция, а комисар Станислав Генчев връчи отличията на тържествена церемония в първия ден от Седмицата на пожарната безопасност. За конкретен личен принос при изпълнение на служебните задължения и по повод професионалния празник на служителите от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерството на вътрешните работи с „Писмена похвала“ са наградени:
1. инспектор ВЛАДИМИР  ИВАНОВ - група ,,Превантивен контрол и превантивна дейност” към сектор ,,Превантивна и контролна дейност” в РДПБЗН-Видин;
2.

226 земеделски стопани от Видинска област не са декларирали доходите си от субсидии за 2017 година пред НАП

226 регистрирани земеделски производители от Видинска област са получили субсидии в общ размер 625 хиляди лева през 2017 година, но не са подали данъчни декларации и не са платили данъци и осигуровки върху тях, става ясно след като НАП получи и анализира данни от Държавен фонд „Земеделие“ за изплатените през миналата година субсидии. Има и 341 земеделци, които са подали данъчни декларации, но в тях са посочили по-малък доход от получения. Най-голям брой отклонения са засечени в общините Видин, Ново село и Ружинци, сочи анализът на данъчните. Национална агенция за приходите започна информационна кампания към всички земеделски производители, които са допуснали неточности в данъчните си документи. Според закона те имат право да подадат коригираща декларация за доходите до 1 октомври 2018 г.

Картонени опаковки за 1 милион кутии цигари, имитиращи известна марка, задържаха митнически служители в района на Дунав мост 2

На 8 септември към 21 часа мобилен митнически екип, работещ в района на ГКПП Дунав мост 2, спира за проверка товарен автомобил с българска регистрация, който превозва медикаменти за страна от ЕС, но зад палетата с лекарства са открити фалшиви картонени опаковки за цигари, информират от Агенция Митници. Оттам допълват, че при извършения митнически контрол са намерени 16 палета с общо 5 тона, на които са опаковани изрязани картонени опаковки за цигари с логото на защитена търговска марка. Във всяко пале имало 63 000 кутии, като от цялата пратка могат да бъдат произведени над 1 000 000 кутии цигари. За случая са уведомени правопритежателите на търговската марка, а фалшивите опаковки са задържани.