Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Авг. 22, 2018

Видинският народен представител от БСП Филип Попов: Службите в България и изпълнителната власт проспаха пирамидата „Олимпик“

„Службите в България и изпълнителната власт проспаха пирамидата „Олимпик“. Получихме оставката на зам.-председателя на КФН, но това не е достатъчно. Искаме оставката на цялата Комисия за финансов надзор“. Това заяви секретарят на ПГ на „БСП за България“ Филип Попов в ефира на БНР. Той подчерта, че КФН е имала възможност да въздействат, контролират и изискват информация по отношение на всеки един застраховател, който оперира на територията на България. Попов обясни, че „Олимпик“ е регистрирана още 2009 г. в България. „Собственикът й, който е регистрирал фирмата в Кипър, е някакъв испанец Диего, на когото е забранено в родината му Испания, да извършва каквато и да било финансова дейност. Но той от 2009 до 2018 г. безпроблемно работи в България и изкарва от българските граждани около 21 млн. евро.

Студенти от Видин могат да учат безплатно в Европейски политехнически университет

Европейски политехнически университет разширява програмата си за безплатно обучение и ще приеме 36 студенти от цялата страна без заплащане на семестриални такси. Броят на безплатните места е разпределен по 12 във всяка от акредитираните бакалавърски специалности – Приложна информатика, Зелена енергетика и Строително инженерство. Срокът за подаване на документи за прием по новите условия е до 22 септември 2018 г. Преференциите за студентите ще се запазват и за следващите години при условие, че завършват всяка година с минимален среден успех много добър 5.00. А на студентите, които живеят извън Перник, се предлага възможност за настаняване в общежитие. В българския университет преподават доказани български и италиански професори.