Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Юли 6, 2018

Лидерът на БСП Корнелия Нинова: Не Русия и Китай, а изказванията на г-н Цветанов са заплаха за националната ни сигурност. Всеки от ПГ на „БСП за България”, който иска коалиция с ГЕРБ, е свободен да избира своя път.

„Не Русия и Китай, а изказванията на г-н Цветанов са заплаха за националната ни сигурност”. Това заяви председателят на ПГ на „БСП за България” Корнелия Нинова в пленарна зала. Тя подчерта, че не за първи път  Цветанов има сериозни разминавания с премира.  Лидерът на левицата каза, че всички си спомняме драмата със Скрипал и поведението на Цветанов в кабинета на председателя на НС Караянчева. „В един и същи момент, премиерът зае позиция и каза: „Няма да изгоним дипломати”, докато вие тук, от трибуната, призовавахте парламентът да реши да ги изгони”, каза тя. Нинова обясни, че сега се случва за втори път, по отношение на Китай на Русия.

Във Видин утре започва 10-ият юбилеен Събор за автентичен фолклор "Дунавски ритми"

Утре започва еднодневният 10-и юбилеен събор за автентичен фолклор “Дунавски ритми”, в който ще се представят състави индивидуални събития от целия регион, информират от управата на видинското Читалище „Цвят 1870“. От управата му анонсират предстоящото културно събитие със следния текст: „Видинският край е известен с богатото си фолклорно наследство и традиции. Народно читалище “Цвят 1870” и тази година ще бъде домакин на традиционния Събор за автентичен фолклор “Дунавски ритми”, който ще се проведе на 7 юли (събота). За десети път от 1998 година видинчани ще посрещнат любителски читалищни състави от цялата Видинска област.