Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Юли 10, 2018

Лидерът на БСП Корнелия Нинова: Оценката ни за европредседателството е – добра организация със слабо съдържание, председателството беше еднопартийно мероприятие, PR в лична изгода на премира

Председателството на Съвета на ЕС завърши. Изчакахме да приключат всички мероприятия, включително и срещата „16+1“, за да дадем своята политическа оценка. Още преди започването на председателството имахме екип към Националния съвет на БСП, който изготви нашите предложния за програма на председателството. Те бяха приети в един документ на парламента и същият екип изготви и оценката, която ИБ на БСП приехме. Ние решихме да направим обективна оценка, която стъпва не на емоции, политически пристрастия и целенасочено негативно отношение към председателството, а обективно, което да стъпи на документи.

През лятото гишетата на сектор „Български документи за самоличност” в област Видин работят при по-голяма натовареност

През месеците юли и август, когато голяма част от жителите на региона, пребиваващи в страната и чужбина, ползват отпуск и се завръщат в областта традиционно се увеличава броят на заявленията за подмяна на документите за самоличност. По тази причина в сектор „Български документи за самоличност” е създадена организация за ритмично обслужване на гражданите, посещаващи гишетата. За тяхно улеснение ПОС-терминалното устрайство в паспортната служба вече приема всички видове банкови карти, без значение дали са издадени от българска или чужда банка. От 1 януари до 30 юни тази година са издадени 3180 лични карти: с бърза услуга – 979 броя, с експресна услуга – 139, а с обикновена услуга - 2062 лични карти. 2279 е броят на издадените за 6 месеца свидетелства за управление на МПС.