Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Юни 6, 2018

Ансамбъл „Тракия“ изнесе фееричен концерт в Белоградчик

Препълненият салон в Народно читалище "Развити-1893" в Белоградчик имаше удоволствието да посрещне Ансамбъл "Тракия"-Пловдив. Интересът беше огромен, а зрителите - любители на българския фолклор, сякаш предусещаха богатия спектакъл, който предстои да видят. Той се реализира по проект на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ - "Земятя на Орфей", съвместно с Народно читалище "Развитие - 1893"-Белоградчик и с финансовата подкрепа на "Културна програма за българското председателството на Съвета на Европейския съюз - 2018" и Национален фонд "Култура". 
В продължение на 90 минути танцьори, певци и музиканти демонстрираха магията на своето високо художествено майсторство.

От видинската полиция аламират: Телефонните измамници се активизират, отново е в ход схемата с полицейски сюжет - „Оказване на съдействие на органите на МВР за залавяне на измамници”

От началото на годината във Видин са регистрирани общо шест телефонни измами, две от които са извършени през последните дни. Жертвите - три жени и трима мъже, възрастни жители на областния град, били въведени в заблуждение по добилата популярност схема с полицейски сюжет - оказване на съдействие на органите на МВР за залавяне на измамници. Отново напомняме, че полицията не търси финансово съдействие от гражданите при провеждане на операции за залавяне на престъпници. Обект на измами стават хора от третата възраст, които няма с кого да се консултират в критични ситуации. При тях способността за разпознаване на опасна ситуация намалява с възрастта, поведението им е по-лесно предсказуемо, емоциите са силни и трудно се овладяват.