Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Юни 1, 2018

Белоградчик изпрати своите най-малки абитуриенти

Украсената зала на Младежкия дом в Белограчдик събра много гости, дошли на празнично парти. Родители, баби, дядовци и по-големи или по-малки братчета и сестричета изпратиха бъдещите първокласници - тези от подготвителната група "Плодчета" на детска градина "Иглика". По повод своя празник малките палавници бяха подготвили прекрасна програма от стихотворения, песни, танци и различни забавления. Неотлъчно до тях на сцената, както и през последните четири години, бяха и любимите им госпожи - Марушка Пенкова и Нина Боянова. Участниците в тържеството останаха възхитени от представянето на децата, което свидетелстваше за тяхното израстване и готовност за първи клас на Начално училище "Васил Левски". В залата бяха и техните бъдещи преподаватели  Галя Томова и Любка Тодорова.

Митничари разкриха на Връшка чука недекларирана валута за над 30 000 лева

Служители от Митница Лом задържаха укрита и недекларирана валута, възлизаща на 30 610 лева, а парите са открити на митнически пункт Връшка Чука при проверка на излизащ от страната автомобил "Мерцедес" със сръбска регистрация, съобщават от пресцентъра на Агенция Митници. Оттам уточняват, че колата, управлявана от сръбски гражданин, е спряна за проверка на  30 май около 15 часа, а пътуващият от Румъния за Сърбия през България шофьор казал, че няма нищо за деклариране. При започналата митническа проверка мъжът започнал да нервничи, което още повече усъмнило митническите служители. По време на проверката инспекторите откриват в тавана на колата и личния багаж на водача общо 15 650 евро. На шофьора е съставен акт на основание член 18 от Валутния закон, по случая е започнато административнонаказателно производство. 

Младежка банка-Видин обяви прием на проектни предложения

Младежка банка-Видин, създадена към Сдружение „Активно общество“, обяви за трета поредна година конкурс за набиране на проекти по механизма за финансиране на идейни предложения на млади хора до 25-годишна възраст. Предложенията ще се приемат от 1 юни до 30 юни  включително. Това обявиха на пресконференция днес от екипа на Младежка банка. Емил Иванов - главен секретар на Сдружение „Активно общество“ и член на екипа на Младежка банка, припомни, че право да кандидатстват имат неформални младежки групи от минимум трима човека на възраст между 15 и 25 години; младежки организации или организации, които работят с младежи. Максималният размер на безвъзмездното финансиране, което Младежка банка-Видин отпуска за едно проектно предложение, е 1200 лева. „Задължително условие е дейностите по проекта да се реализират на територията на област Видин.