Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Май 31, 2018

Посланикът на Кралство Белгия у нас посети Белоградчик

Гост на Белоградчик бе Негово Превъзходителство Франсоа Бонтан - посланик на Кралство Белгия в България. Той бе приет от Борис Николов - кмет на общината, а в срещата участваха заместник кметът Росен Младенов и Филип Уотле - белгийски гражданин, бивш управител на Минно дружество-Белоградчик. Градоначалникът изказа своята сърдечна благодарност на първия дипломат на Кралство Белгия за подарения нов пожарен автомобил от побратимената на Белоградчик община Жодоан. По време на срещата кметът Николов сподели някои успехи на общината - в областта на енергийната ефективност и санирането на жилищни сгради и сгради общинска и държавна собственост. Бе отбелязана много добрата работа в областта на туризма и устойчивото му развитие. Стана дума и за някой проблеми и трудности, които рефлектират негативно в развитието на общината.

Усилията на полицейските служители са насочени към намаляване нивата на битовата престъпност в региона, съобщи на брифинг директорът на ОДМВР-Видин

През май основните акценти в работата на полицейските служители в област Видин бяха поставени върху предотвратяване и разкриване на наркопрестъпления, незаконната сеч и превоз на дървесин и продажбата на дребно на нередовна акцизна стока. През целия месец по тези три линии на дейност полицията извърши множество проверки и проведе специализирани операции. Действията ни продължават, те не са кампанийни, а целенасочени и постоянни, съобщи пред журналисти днес, на редовен месечен брифинг, директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Петър Коцин. Към момента обстановката на територията на област Видин е спокойна. Имуществените посегателства продължават да заемат основен дял в структурата на престъпността в региона. Това налага усилията на полицейските служители да бъдат насочени към намаляване нивата на битовата престъпност.

Видинските огнеборци припомнят основните правила за пожарна безопасност през летните месеци

Повишаването на дневните температури създава  предпоставки за възникване и бързо разпространение на пожари, а опасността от пожари през месеците юни, юли, август и септември нараства. Стриктно спазвайте противопожарните мерки за опазване на земеделските земи, посевите, горите и домовете, напомнят от РД ПБЗН-Видин.