Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Май 18, 2018

С празничен хепънинг приключи обучението на доброволците от пет детски полицейски управления в област Видин

ОД МВР-Видин организира празничен хепънинг по случай финала на обучението за 110 доброволци по Програма “Детско полицейско управление” от пет училища в региона. Изминаха две години, през които малките блюстители на реда научиха много нови неща за работата на служителите на МВР, и обогатиха знанията си с полезна за тяхната безопасност информация. В заниманията по различните модули на обучение, учениците разбраха какво работят полицаите, граничарите, огнеборците и как изпълняват своите задачи; как се оказва първа долекарска помощ; къде е опасно и къде безопасно на улицата; запознаха се с техниките на полицейската лична защита; работата на експерти – криминалисти; рисуваха своите впечатления в тематични конкурси.

На Дунав мост 2 митничари задържаха 816 литра етилов алкохол в кофи от дезинфектант

На 16 май към 16 часа на Дунав мост 2 е спрян за проверка излизащ от страната товарен автомобил, в който при проверката са открити 860 литра етилов алкохол, маскиран като дезинфектант в 20-литрови пластмасови кофи, съобщиха от Агенция Митници. Оттам допълват, че по документи камионът е превозвал разнородни стоки от България за страна от Европейския съюз. При извършената проверка митническите инспектори обаче установили, че една от стоките, обявена като препарат за почистване на подове, всъщност представлява 96-градусов етилов алкохол. От превозното средство са свалени 48 пластмасови кофи, съдържащи по 20 литра „дезинфектант" или общо 860 литра спирт. Акцизната стока е задържана, от нея са взети проби за лабораторен анализ, а по случая е образувано административнонаказателно производство. 
 

 

Социологическо проучване вещае разбиване на партийния модел в община Макреш, хората там предпочитат независим кандидат за кмет

Дни преди извънредните частични избори за кмет на община Макреш, социологическо проучване отчита много голяма вероятност за разбиване на партийния модел на предстоящия месетен вот в неделя на 20 май. Социологическа анкета е проведена на 15 и16 май в шест населени места от община Макреш - Макреш, Киреево, Подгоре, Шишманово, Раковица и Толовица. Изпълнител на проучването е Институт за модерна политика, а възложител – „Видин вест“. В доклада за социологическото проучване анкетьорите са написали: „Общественото мнение за предизборната кампания до момента е с положителен отенък. 42,86%  от запитаните я определят като положителна. Избирателите, които определят кампанията като негативна, са неочаквано малко, на фона на характерния песимизъм, който се усеща в избирателите винаги преди избори.