Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Май 17, 2018

РДПБЗН-Видин бе домакин на Зонално сътезание по пожароприложен спорт

Представителни отбори на огнеборците от Северозападна България показаха отлична подготовка в спортсменска надпревара по време на Зоналното състезание по пожароприложен спорт във Видин, а първото място в комплексното класиране заеха пожарникарите от Враца. Зоналните състезания се провеждат съгласно Правилник за организиране и провеждане на състезания по пожароприложен спорт на Българската федерация по пожароприложен спорт. Тази година РДПБЗН–Видин бе домакин на надпреварата между представителните отбори на областите от зона 1 – Видин, Враца и Монтана.

Видинският куклен театър получи поредното си международно признание

Видинският Държавен куклен театър се завърна с две награди от 9-ия Международен фестивал за деца „ЗajeЧАР”, който в средата на месец май се проведе в съседния сръбски град Зайчар, съобщиха от ръководството на културния институт. Междурнародното жури присъди две престижни награди за постановката „Приказка за Рибарят и Златната рибка“ по Пушкин – за най-добър спектакъл и за иновации в кукленото изкуство и за най-добър актьорски спектакъл. Той е по драматизация, режисура и сценография на Магдалена Митева; музика - Владо Ковачев и Климент Калев; с участието на актьорите Аделина Илиева, Теодора Рашед, Маргарита Костова, Красимир Колев, Христо Иванов и Пламен Кънев. 

Независимият кандидат за кмет на община Макреш Цветомир Николов: Знам какво сега нужно на общината - нови идеи, смели решения и категорични действия

Израснал съм в село Подгоре и днес тук е моят дом. Можех да напусна, но избрах да остана. Защото вярвам, че камъкът тежи най-много на мястото си. А моето място е тук, в община Макреш. Успях да създам за себе си и за семейството си добър живот. Но докато фермата, която управлявам се разраства, пред очите ми община Макреш гине. Няма как да не те боли, когато виждаш как селото, в което си израснал, постепенно опустява, а светещите вечер прозорци на къщи стават все по-малко. Няма как да не боли, когато усещаш как хората са обезверени и примирени. Няма как да не боли, когато виждаш как в други малки общини се случват хубави неща и знаеш, че това би могло да стане и в Макреш. Това са и част от причините да се кандидатирам за кмет на община Макреш. Влизам в тези избори, осъзнавайки, че няма да е лесно, но и че е необходима коренна промяна.

Започва изработването на технически проекти за ремонта третокласни пътища в Видинска област

Подписани са договорите за изработване на технически проекти за рехабилитацията на близо 45 км третокласни пътища в Северозападна България, по които след това ще бъдат ремонтирани 11,8 км от път IIІ-121 Иново-Градец-Периловец-Шишенци-Бойница-Кула, съобщават от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Оттам допълват, че техническият проект за въпросния път ще бъде изготвен от „ИЛИЯ БУРДА“ ЕООД. Стойността на договора е 92 400 лева с ДДС, а срокът за изработването му е 150 дни. Проектът, който ще бъде подготвен, е за участъка от разклона за Раброво до началото на Шишенци. Ще бъдат извършени геодезически проучвания и ще се определят необходимите строително-ремонтни дейности. Предвидено е и изготвянето на проект за нов мост, който ще бъде изграден впоследствие на мястото на съществуващото съоръжение над река Рабровска.