Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Май 11, 2018

Кметът на Ружинци поведе хорото в деня на светите братя Кирил и Методий

Под мотото „Розите на България”, хиляди наши сънародници в над 25 държави по света днес играха българско хоро, за да отбележат 11 май - празника на светите братя Кирил и Методий. Кметът на община Ружинци Александър Александров не само подкрепи учениците от СУ „Никола Вапцаров“ да се включат в инициативата, но и лично даде тон и поведе хорото с българския трикольор в ръка. Освен стандартният запис, в програмата бяха включени и български хора с идеята за отбелязване на един истински празник.  Така десетки деца и възрастни играха хоро под звуците на „Празнична сюита“ в изпълнение на оркестъра за българска народна музика на националното радио, Фолклорен ансамбъл „Тракия“ и Хор „Космически гласове“.

Тази вечер трупата на Видинския куклен театър играе пиесата „Рибарят и златната рибка” в сръбския град Зайчар, а на 16 май – „Кой си ти, приятелю“ на Международния фестивал в Търговище

Тази вечер трупата на Държавен куклен театър-Видин ще покаже пред сръбска публика представлението си „Рибарят и златната рибка” по А.С.Пушкин съседния град Зайчар, където участва в 9-тия Международен фестивал за деца „ЗajeЧАР” по покана на директора на  Народно позориште Тимочке Краjuне-Центар за културу „Зоран Радмилович” Владимир Джуричич.

Видинският театър гостува в Ружинци по покана на общинската администрация

По покана на общинската администрация на Ружинц и Народно читалище „Христо Ботев-1898", Драматичен театър Видин представи пред ружинска публика веселата пиесата за умни деца и вдетинили се родители "ТОРБА С ЛЪЖИ" от Панчо Панчев (Дядо Пънч) в големия салон на читалището, съобщиха от местната власт. Режисьор на постановката е Стефан Стайчев, сценографията е на Красимир Йорданов, а в спектакъла участваха актьорите Ана Дамянова-Кирилова, Кирил Кирилов, Николай Янев и Божидар Даков. Още в началото на проявата с голям възторг и под бурни аплодисменти кметът на община Ружинци Александър Александров поздрави всички присъстващи в залата и даде началото на така дългоочакваната  от деца и възрастни пиеса.