Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Май 10, 2018

Старши комисар Петър Коцин проведе работна среща с кметовете на общини от област Видин

В инициираната от директора на ОДМВР-Видин работна среща взеха участие общинските кметове, началниците на районните управления и сектор Пътна полиция, по време на която в дискусионен формат бяха обсъдени въпроси, свързани с местната сигурност, обществения ред и безопасността на движение в региона. Старши комисар Коцин представи информация за оперативната обстановка в региона и акцентите в работата на полицейските служители в краткосрочен и средносрочен план. Противодействието на конвенциалната престъпност, редът и спокойствието в населените места, активният туристически сезон и опазването на селскостопанската реколта от посегателства, са сред основните приоритети в дейността на служителите на реда в областта.

Прием в посолството на България в сръбската столица Белград

Посланикът на България в Белград, Република Сърбия, Н.Пр. Радко Влайков даде прием по повод председателството на Република България на Съвета на Европейския съюз и отбелязването на 50- годишен юбилей от подписването на Договор за приятелство и сътрудничество между общините Белоградчик и Княжевац. В събитието участваха дипломати от 30 чуждестранни посолства в сръбската столица, Едвин Сугарев – генерален консул в Ниш, делегации на двете общини в състав Борис Николов и Росен Младенов, кмет и заместник кмет на община Белоградчик, и Миодраг Ивкович и Владан Радованович - председател на общинския съвет на община Княжевац и координатор за трансгранично сътрудничество в общината, както и студенти от факултета по български език на Белградския университет.

Белоградчик отбеляза три годишнини на 9 май

Белоградчик отбеляза 9 май - Ден на Европа, Ден на победата над хитлерофашизма и 73-тата годишнина от края на Втората световна война. Денят на Европа е празник на Европейските общности, на единството и мира на стария континент. Отбелязва се на датата, когато френският външен министър Робер Шуман прочита историческата декларация за обединение в Европа. 9 май е свързан и с мира - Деня на победата над фашизма във Втората световна война. В Белоградчик тазгодишното общоградско тържество започна с химна на България и химна на Европа на централния площад „Възраждане”.