Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Апр. 2, 2018

90 колоездачи мериха сили в традиционния планински велокрос в Белоградчик

Стана традиция последните няколко години в Белоградчик да се провежда състезание по планинско колоездене - велорали “ROCKS‘N ROLL". Така и тази година домакините от Велоклуб "Скала" с помощта на общината, благодетели и ентусиасти организираха добилото вече широка популярност състезание за 7-ми пореден път, в което участваха 90 души. Много бяха ентусиастите от цялата страна, проявили интерес към спортното мероприятие, а най-много състезатели бяха от София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Благоевтрад, Козлодуй, Петрич, Кюстендил, Видин и други. Домакините се представиха с трима участници, от които завърши само Мирослав Радостинов на 16 години.

Само за броени часове видински полицаи арестуваха убийците на мъж от Градец

За броени часове видински полицаи разкриха извършителите на тежко криминално престъпление, за което двама жители на Градец, криминално проявени, са задържани в ареста за извършеното убийство, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Видин. Вчера, в 09,45 часа, кметът на селото сигнализирал на телефон 112 за открит труп на мъж в стая на жилищна постройка. Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието, при който самоличността на мъжа била установена – 52-годишен от Градец, който бил с множество наранявания по главата и тялото. Последвалата аутопсия във видинската болница потвърдила първоначалните данни за извършено убийство. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия криминалисти разкрили и задържали авторите на престъплението – И.М. на 57 години и 49-годишния М.Ф.

Председателят на Видинския окръжен съд Васил Василев в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/qFDpyjstrmg е пълният видеозапис на интервюто с председателя на Видинския окръжен съд Васил Василев, което той даде за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. Основна тема на разговора ни с него бе свързана с основните моменти в доклада за прилагането на закона и дейността на съдилищата от Видински съдебен район през 2017 година, което всъщност е годишният отчет за работата на четирите видински съдилища. В телевизионното студио Василев подчерта, че отчетният доклад е приет в средата на месец март от членовете на общото събрание на видинските съдии и съдебни служители и че своята положителна оценка са дали присъствалите на него трима представители на Висшия съдебен съвет, на Върховния апелативен съд и на Инспектората към правосъдното министерство.