Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Март 8, 2018

В белоградчишкия Клуб на пенсионера „Мадона“ се веселиха на двойния си празник

Членовете на Клуба на пенсионера "Мадона" в Белоградчик отбелязаха двоен празник, а с
встъпителни думи към всички присъстващи се обърна Симеон Илиев, който поздрави нежната половина от членовете на клуба с 8 март - Международен ден на жената, и им пожела здраве, да бъдат все така дейни в работата на клуба, много радост и добрини в живота. Той съобщи и новината, че именно днес смесената певческа група за народни песни „Пей сърце" отбелязва 5- годишния си юбилей. Това бе и поводът мъжката представителна част на групата да поздрави дамите и участниците в празника с тематична програма.

От НАП напомнят: Окончателните данъци от доходи в чужбина се декларират до 30 април

Окончателните данъци върху доходите от чужбина на местните физически лица вече се декларират веднъж годишно с подаването на годишна данъчна декларация за облагане на доходите, а срокът за деклариране и внасяне на дължимия окончателен данък за доходи, придобити през 2017 година, е до 30 април тази година, информират от видинския офис на Националната агенция за приходите (НАП). Оттам припомнят, че до края на 2016 година дължимият окончателен данък за доходите от чужбина се внасяше текущо до края на месеца, следващ тримесечието на придобиването на доходите, и се декларираше с подаване на декларацията за дължими данъци по член 55 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ). Отделно от това, получените през годината доходи се декларираха в Приложение № 8 на годишната данъчна декларация за облагане на доходите (по чл.

Отново жертва на Е-79, турски тир блъсна челно микробус край Ивановци, шофьорът му е загинал намясто

Тежка катастрофа с челен удар между турски тир и микробус е станала тази сутрин към 6 часа по международния път Е-79 в района на Ивановци, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Според непотвърдена до момента от МВР информация, турският тир се е движил по посока Видин и е навлязъл в насрещното платно, врязвайки се челно в идващия насреща микробус, чиито шофьор е загинал намясто и все още се установява неговата самоличност. Поради тежката катастрофа движението Видин-Монтана по Е-79 е ограничено за всички превозни средства, а обходният маршрут е по път Дунавци-Арчар-Добри дол-Тополовец-Ружинци и обратно.
Снимката е илюстративна