Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Март 7, 2018

Правителството реши: Пътят Видин-Ботевград да е готов до декември 2021 за 1,6 млрд. лева, изграждането на прохода под Петрохан да се отдаде на концесия

Пътят Видин-Ботевград ще бъде завършен до декември 2021 година, а най-тежките участъци ще са готови до края на 2020 година - тези срокове бяха записани в решение на оперативно заседание на Министерския съвет днес, информират от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Оттам уточняват, че на правителственото заседание са присъствала областните управители на Видин Албена Георгиева, на Враца Малина Николова и на Монтана Росен Белчев, както и представители на протестиращите граждани от Видин. За реализацията на проекта е съставен конкретен времеви график с ясни и последователни стъпки, които да се изпълняват, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Видински полицаи арестуваха видинчанин за 4 бокса контрабандни цигари

40 000 къса цигари без бандерол иззеха снощи видинските служители на реда и по случая е арестуван 44-годишен видинчанин, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин. Оттам допълват, че полицейските действия са били предприети снощи към 22 часа, когато в условията на неотложност криминалисти извършили претърсване в лек автомобил „Ауди”, паркиран в близост до жилищен блок на видинската улица „Цар Иван Асен ІІ”. В багажника на превозното средство били открити четири мастербокса (40 000 къса) с цигари „Gold Mount” без български акцизен бандерол. Нелегалната стока е иззета по надлежния ред, с полицейска мярка за срок до 24 часа е задържан 44-годишен видинчанин, а работата на разследващите продължава в рамките на образувано в РУ-Видин досъдебно производство за престъпление по чл.234, ал.1. 

Над 40 000 къса контрабандни цигари в тайник на ремарке откриха митничари на Дунав мост 2

Опит за незаконен износ на 48 500 къса (2425 кутии) цигари, предназначени за търговски цели към страни от Западна Европа, предотвратиха митнически служители в района на Дунав мост 2, информират от Агнция „Митници“. Оттам допълват, че в деня на националния празник -  3 март,  на изходящо трасе пристига пътнически микробус, теглещ празно туристическо ремарке. Превозното средство е пътувало за Германия и е селектирано от митническите служители за проверка, при която се установява, че пространството между гредите на ремаркето е затворено с ламарина и в така оформената  кухина са укрити 48 500 къса (2425 кутии) цигари от различни марки, вероятно предназначени за Германия.

Групи от по 10 българи и румънци преминаха по съвместен проект правно обучение във Видин и румънския град Крайова

По проект "Трансгранично сътрудничество за обучение и мобилност на труда юридическата област" през този февруари бяха организирани две обучения по хоризонтални теми със следната тематика - равни възможности и недискриминация, равните възможности между мъжете и жените и устойчиво развитие, съобщиха от Адвокатска колегия-Видин, която си партнира с колегите си от Адвокатска колегия от румънския град Крайова. Оттам уточняват, че в периода 16 до 18 февруари целева група от 10 души от Крайова (Румъния) участва във Видин на обучение, организирано от видинската Адвокатска колегия, докато огледална група от 10 души от Видин са присъствали между 23 до 25 февруари на обучение в Крайова, организарано от Адвокатска колегия-Крайова.