Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Март 21, 2018

Минтичари и гранични полицаи разкриха на Дунав мост 2 контрабандно уиски и водка

Митничари и гранични полицаи задържаха на Дунав мост 2 120 бутилки с контрабандно уиски и водка, укрити в камион с литовска регистрация, превозващ макари с електрически кабели, съобщават от пресцентъра на Агенция Митници. Оттам допълват, че на 17 март през нощта в района на Дунав мост 2 мобилен митничарски екип със служители на ГПУ-Видин спират за проверка товарен автомобил с литовска регистрация, пътуващ от Гърция за Литва. При извършения оглед на ремаркето служителите установяват нарушена цялост на товарното помещение, извършена чрез  манипулация на пломбажното въже. Камионът е отклонен за щателна проверка на митническия терминал, при която на различни места, между легално превозвания товар, са открити черни найлонови пликове, съдържащи кашони с уиски и водка.

На видинските граждани се осигурява достъп до медицинска и дентална помощ, заплащана от Здравната каса

19 години след старта на задължителното здравно осигуряване в България, в навечерието на своята годишнинаq Районна здравноосигурителна каса-Видин (РЗОК) се придържа към водещия принцип, че здравноосигурените граждани имат право да знаят как се изразходват средствата от техните здравноосигурителни вноски. От създаването на институцията във Видин от д-р Владимир Вълчев, настоящият директор на РЗОК, тя се утвърждава като отворена за хората институция, която работи вече 19 години за повишаване на степента на информираност на гражданите за техните права и задължения в системата на здравното осигуряване.

В Белоградчик започна вторият етап от раздаването на хранителни пакети за бедни

В Белоградчик стартира предоставянето на втория транш от продукти първа необходимост, включени в индивидуални пакети, осигурени по Оперативна програма за храни и основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Предоставянето се реализира от партньорската организация по програмата на Българския червен кръст, чрез която пакетите достигат до нуждаещите се. Лицата и семействата, които през миналата година са получили като правоимащи продуктите от първия транш, сега се подпомагат с още 7 вида храни - бисквити, леща, консерва скумрия, мед, доматено пюре, лютеница и грах, чиято обща обща стойност е 46 лева.