Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Март 13, 2018

Лидерът на БСП Корнелия Нинова: В Брегово сме, за да помогнем на хората. Да знаят, че не са изоставени

„Тук сме в Брегово, най-напред да помогнем на хората, да знаят, че не са изоставени. Доставихме минерална вода, ще дарим пари на пострадалите семейства. След това, заедно с кмета и общинските съветници, ще разговаряме как да помогнем да се реши проблемът с наводненията дългосрочно, защото това не се случва за първи път. Ще настояваме и в парламента, и пред правителството държавата да си поеме ролята, а не да прехвърля всичко на кметовете, които нямат средства да поддържат речните корита и язовирите”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Брегово, на дигата на река Тимок. Тя припомни, че преди три години левицата  е предлагала единен държавен орган да поеме управлението и контрола. „Не ни чуха. Тази инфраструктура е стратегическа за националната сигурност и сигурността на населението.

Урок по родолюбие „В час с Левски и Ботев“ бе представен в Ружинци

По повод годишнината от гибелта на Апостола – 19 февруари, урок по родолюбие с Левски и Ботев изнасе актьорът Искрен Красимиров в гоемия салон на Народно читалище „Христо Ботев-1898", съобщи кметът на община Ружинци Александър Александров. Той потвърди, че общинската администрация и СУ "Никола Вапцаров"-Ружинци са подариха открит урок по родолюбие с националните герои Левски и Ботев. Водещ на урока е режисьорът и актьор Искрен Красимиров, прочул се с образа на Христо Ботев и пресъздал още Захари Стоянов и Дженуариъс Макгахан. Пред учениците Искрен Красимиров представи първо героя Васил Левски, а след това беше пуснат откъс от новия филм за Левски – „ЛЪВСКИЙ: Европеец в Българско“. След филмовата част Красимиров презентира Христо Ботев с кратка компилация от филмите за Ботев на „НЕзабравимата България“.

Два дни имат фирмите да подадат в НАП данни за платени доходи на физически лица

До 15 март предприятията и самоосигуряващите се лица, които са изплатили през 2017 година доходи на физически лица, посочени в член 73, алинея 1 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ), са длъжни да представят в Националната агенция за приходите (НАП) справка по образец за тези доходи, напомнят от видинския офис на приходната агенция.