Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Март 12, 2018

Директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов поздрави видинските полицаи и даде положителна оценка за работата им през 2017 година

Оперативната обстановка в региона и резултатите от дейността на служителите от ОДМВР-Видин бяха обсъдени на годишния отчет-анализ на структурата, а в работното съвещание участваха директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов, административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратури, на Окръжен, Административен и Районен съд,  директорът на ТДНС и ръководни служители от областната дирекция. Старши комисар Янко Янколов – директор на ОДМВР-Видин, представи отчет-анализа за 2017 година. Той направи преглед на реализираните комплексни мерки за изпълнение на дейностите по приоритетите на вътрешното министерство, допринесли за подобряване работата на териториалната структура и постигнатите резултати, и очерта акцинтите за настоящата година.

Председателят на Видинския административен съд Антония Генадиева в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/cFDWMCtJJZc е пълният видеозапис на интервюто с председателя на Видинския административен съд (АС-Видин) съдия Антония Генадиева, което тя даде за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. В началото на разговора тя сподели, че през последните седмици колегите й съдии и служителите в АС-Видин са преживели приятни емоции около две събития – отбелязването на 11-годишнината от съда и преместването му в новата обновена сграда, намираща се в помещенията на някогашната „Балкан банк“ срещу паркинга на общинската сграда. Генадиева изказа задоволството си функционалността на работните кабинети и на съдебните зали, които са сериозна и необходима предпоставка за по-ефективната работа на съдиите и служителите в съда.

Видинският народен представител от Филип Попов: Брегово е пред екологична катастрофа

„Проблемът с дигата на река Тимок до Брегово съществува от много години. Тя е държавна събственост и до този момент не са взети мерки за нейното обезопасяване”, това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Филип Попов, който е на кризисното мястото. „В момента има два основни проблема. Първият е, че дигата е подгизнала и застрашава от наводнение гражданите на Брегово. Кметът на града Милчо Лалов със собствени средства и усилията на общината, е осигурил техника, за да се пробие дигата, за да се оттече водата към р. Тимок.- Така ще спадне водното налягане. Има формиран и доброволчески отряд, който е в готовност за пълнене на чували с пясък, за да се предпази населеното място от покачващите се води.