Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Февр. 4, 2018

Св. Синод реши: Драговитийски епископ Даниил Мелнишки e новият Видински митрополит

С 11 гласа „за“ от пълния състав на Светия синод Драговитийски епископ Даниил  Мелнишки бе избран за Видински митрополит, а два гласа, единият от които на НС Патриарх Неофит, е получил другият претендент за видинския митрополитски престол Мелнишки епископ Герасим, информираха от официалния сайт на Българската патриаршия. Оттам допълват, че каноничният избор за нов Видински митрополит е проведен след света Литургия в Синодния параклис "Свети цар Борис-Михаил" в София.

Директорът на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ Мариета Георгиева в „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН (ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС)

На линк https://youtu.be/eNxnVrsvv2s е пълният видеозапис на интервюто с директора на Професионална гимназия „Професор д-р Асен Златаров“ Мариета Георгиева, което тя даде за предаването „Пресечна точка“ на Телевизия ВИДИН. В началото на разговора тя, в качеството си и на видинска общинска съветничка от опозиционната група на „Единни за промяна“, определи приетият годишен бюджет на община Видин като незаконосъобразен, тъй като от кметския екип са пренебрегнали съществени препоръки на финансовия министър, с които императивно е указано да бъдат отстранени сериозни пороци в представения пред финансовото министерство проектобюджет.