Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Февр. 24, 2018

Всяка трета декларация за облагане на доходите е подадена по интернет

Всяка трета декларация за облагане на доходите на физическите лица е подадена по електронен път, сочат данните на Националната агенция за приходите (НАП) за приетите до този момент формуляри във видинския офис на приходната агенция. До 20 февруари са подадени почти 1000 декларации, 378 от които са подадени с ПИК или електронен подпис. Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 30 април 2018 година, като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне. От НАП съобщават още, че на интернет страницата на Агенцията www.nap.bg е достъпна и декларацията за облагане на доходите на физическите лица с баркод. Декларацията с баркод е електронно копие на подоходната декларация и може да бъде попълнена на компютър, като не се изисква електронен подпис.

Пети пореден протест за магистрала до София и тунел под Петрохан, гневните видинчани пак пробиха полицейския кордон и блокираха Е-79

С пето поред масово протестно автошествие видинчани отново изразиха гнева си от безобразното състояние на пътищата и отново настояха  да бъдат изградени магистрала до София и тунел под Петрохан. Протестиращите отново изминаха с автомобилите си традиционния маршрут от магазин „Технополис“ на булевард „Панония“, през гаровия площад и  крайната точка на входа на Видин при ТЕЦ-а. Там те пак успяха пеша да пробият полицейския кордон и за сетен път блокираха главен път Е-79.