Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Февр. 17, 2018

Видинчани протестираха четвърта поредна събота с искане за магистрала до София и тунел под Петрохан, регионалният министър се покри

Четвърта поредна събота възмутени от съсипията на региона ни видинчани се вдигнаха на протест с искане за изграждане на магистрала до София и тунел под Петрохан, а официално поканения за разговор регионален министър пак се покри, но отново натисна слугите си от Агенция „Пътна инфраструктура“ за сетен път виртуално да обещаят какви ли не пътища за лековерната част от северозападното народонаселение. Даже премиерът Бойко Борисов, да се свети името Му, ни нарече от някъде из Европа-та „Моите приятели от Видин“. Не е трудно да се досетим кои точно са му приятелките и приятелите тук, нали? Поради което и енергията на протестите не само не намалява, но и привлича все повече привърженици от Видин и региона.

Всяка касова бележка вече ще се отчита в НАП

Годишно над 330 милиона лева загубите за бюджета от неотчитане на търговски обороти само в девет от най-рисовите браншове, чиято дейност Националната агенция за приходите (НАП) наблюдава, алармират от приходната агенция. Инспекторите от ведомството са разкрили нови схеми за укриване на приходи с използването на компютърни системи с фискална памет в последните месеци. Сред тях са печатането на касови бележки, които не се отчитат във фискалната памет, но приличат на истински фискални бонове (вижте примери на фалшиви бележки в прикачените файлове). Друга често разпространена практика е манипулиране на софтуери, чрез които се управляват фискалните устройства, което води до неотчитане на действителните размери на приходите от продажби на стоки и услуги.