Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Февр. 1, 2018

На Трифон Зарезан в Белоградчик ритуално зарязаха лозата на площада

Празнично озвучен с песни за вино и любов, централният площад в Белоградчик се превърна в притегателен център за всички жители и гости на града, дошли заедно да се повеселят по повод празника на Свети Трифон, известен още като Трифон Зарезан. Празникът бе организиран от община Белоградчик и Народно читалище „Развитие-1893" с подкрепата на винарска изба „Магура“ от село Рабиша. Празничен водосвет отслужи Негово високоблагоговейство отец Рафаил - архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия, който пожела на всички присъстващи и техните семейства здраве, благоденствие и годината да бъде спорна и  богата.

РЗОК-Видин извърши в срок първите плащания през тази година

Районната здравноосигурителна каса изплати изцяло средствата на лечебните заведения в област Видин за извършената от тях дейност през месец декември миналата година. РЗОК-Видин преведе дължимите суми за здравноосигурителни плащания на двете болници в областта в общ размер 671 477 лева. 
Преведените средства на общопрактикуващите лекари са в размер 216 810 лева; за оказана специализирана медицинска помощ на медицинските центрове, самостоятелните лекарски практики за специализирана извънболнична помощ и медико-денталните центрове – 240 377 лева.