Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Дек. 5, 2018

Сдружение „Активно общество“ учредява Годишни младежки награди

На 5 декември, когато Сдружение „Активно общество“ отбеляза своя шести рожден ден, беше обявено учредяването на Годишни младежки награди. Това стана на пресконференция, провела се в офиса на Сдружение „Активно общество“, на която беше представен правилникът за връчване на наградите, както и беше обявено, че започва приемането на номинации в отделните категории. „Решихме за шестгодишнината на Сдружението да учредим годишни награди, които да се връчват на млади активни хора от област Видин, които са се изявили в различни насоки – смятаме, че това ще бъде едно признание за младежите, които успяват по някакъв начин да допринесат за  развитието на нашата област.

Грейнаха светлините на коледната елха в Белоградчик

В присъствието на много деца и възрастни - родители, баби и дядовци, бяха запалени светлините на коледната елха в Белоградчик, която тази година е висока цели 16 метра. Те озариха небето в центъра на града и украсиха централния площад „Възраждане“. Сред участниците в тържеството бяха и кметът на общината Борис Николов и добрият Дядо Коледа. С много трепет и вълнение малчуганите, заедно с всички присъстващи, отброиха времето до запалването на светлините. Така бе поставено началото на наситената с културни събития Коледно-новогодишна програма на община Белоградчик в дните до края на 2018 година. В студената декемврийска вечер децата истински се радваха и активно участваха в представените скечове, игри и забавления от артистите от Видинския драматичен театър Минка Сурдулова и Ирина Флорова.

Публичните изпълнители на НАП-Видин продават на търг недвижими имоти и машини на длъжници на обща стойност 95 000 лева

Днес изтича срокът за оглед и подаване на предложения за участие в търг с тайно наддаване за тристаен апартамент ново строителство, находящ се във Видин на улица Шейново № 2 със застроена площ 111 квадратни метри при първоначална цена от 26 250 лева, съобщават от видинския офис на Националната агенция за приходите (НАП).

Ученици от София подпомогнаха самотни хора от белоградчишките села

Ученици, учители и родители от софийската частна гимназия с преподаване на английски език "Професор Иван Апостолов" дариха продукти и парични средства на самотни и бедни хора, живеещи в селата на община Белоградчик. Инициативата е на учителското семейство  Полина и Атанас Димитрови, а реализацията на благородната идея далеч надхвърля първоначалния замисъл – дарението да е за хората от четирите най-малки села в района. Разбирането и широката подкрепа, която среща акцията, позволиха даренията да стигнат до нуждаещите се хора във всичките шестнадесет села на общината. Подаръците бяха поднесени от представителна група на дарителите, водена от учителя Атанас Димитров. Трогателни, изпълнени с много вълнение и емоции, понякога и със сълзи, бяха срещите между изстрадалите възрастни хора и децата. Разменяха се думи на благодарност и утеха.