Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Ноем. 5, 2018

Николай Цветанов от Видин грабна втората награда от кампанията „Влез в час с данъците 4“ на НАП

Николай Цветанов, ученик от видинската Професионална гимназия „Проф. Асен Златаров“, грабна втората награда в поредния сезон на образователния проект на Национална агенция за приходите (НАП) „Влез в час с данъците“, информират от видинския офис на приходната агенция. С правилните си отговори на теста за здравното осигуряване в Република България Николай си спечели нова игрова конзола Sony PlayStation 4 SLIM. Днес той получи наградата си лично от г-жа Ирена Илиева - директор на офиса на НАП във Видин, а на церемонията присъстваха и г-жа Мариета Георгиева – директор на ПГ „Проф. Асен Златаров“, и г-жа Наталия Крумова – представителна РУО-Видин.
Националната агенция за приходите провежда образователния си проект за четвърта поредна година.

Експерти от научно-техническата лаборатория в ОДМВР-Видин гостуваха на малчуганите от детска градина в крайдунавския град

В навечерието на професионалния празник на българската полиция, отбелязван на Архангеловден, видински експерти от НТЛ бяха гости на 4-годишните момичета и момчета от група „Звънчета“ в ЦДГ „Арабела“. Специални уроци, под надслов „Професията на моя татко“, организират учителите от забавачката. В рамките на тяхната инициатива криминалисти разказаха на децата за полицейската професия. Появата им с автомобила „Криминалистична лаборатория“ предизвика истински фурор. В достъпна форма двама експерти представиха интересни детайли от своята ежедневна работа и отвориха куфарчетата с инструментариума, ползван тях при посещения на местопроизшествия. „Винаги бъдете послушни и  добър пример за непослушните“, пожелаха полицаите на малчуганите.