Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player Get Adobe Flash player

Archive - Ноем. 2, 2018

В Белоградчик връчиха трудови договори на 23-ма безработни хора

Двадесет и три продължително безработни лица започнаха работа в община Белоградчик, които ще работят като озеленители на парковите пространства в продължение на една година. Кметът на общината Борис Николов връчи трудовите договори на наетите работници, които  са назначени на длъжност „Работник озеленяване”. Това стана възможно съгласно одобрена заявка на общината за работни места и сключен договор за осигуряване на заетост  по Проект BG05М9ОР001-1.028-0001"Работа", финансиран от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Над 70 грама кокаин, канабис и незаконно притежавани оръжия и боеприпаси иззеха видински полицаи при специализирана операция, арестуваните са двама

Специализирана полицейска операция, насочена срещу наркоразпространението в региона, проведоха служители от районните управления във Видин и Белоградчик и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната дирекция. В сряда, около 19,30 часа в районна на бензиностанция преди областния град, униформени спрели за проверка лек автомобил „БМВ“ със софийска регистрация. Колата, шофирана от 27-годишен столичанин, пътувала в посока Видин. Пробата на водача с техническо средство, реагирала положително на кокаин. Мъжът отказал връчения му талон за медицинско изследване. По време на полицейската проверка той изхвърлил през вратата на колата найлонов плик. В него служителите на реда установили бяло прахообразно вещество.

В Белоградчик тържествено отбелязаха Деня на народните будители

Деня на народните будители тържествено отбеляза Белоградчик в салона на Народно читалище "Развитие-1893", а в приветственото си словото Борис Николов – кмет на община Белоградчик, сподели: "Вярвам, че днес ще си спомним с почит, уважение и с възхищение за всички онези достойни българи - просветни дейци, революционери и обикновени хора, за онези непокорни, горди българи, които учеха как се обича България и как се умира за нея. Днешният ден е един истински празник на българския дух.

Младежка банка-Видин реализира поредната си успешна инициатива за Деня на народните будители

За втора поредна година Младежка банка-Видин, създадена към Сдружение „Активно общество“, отбеляза 1 ноември – Деня на народните будители, с кампанията „Вашата книга за младежка кауза“. Младите хора организираха книжен базар, от който всеки можеше да си избере и вземе книга, като в замяна направи дарение за Младежка банка – Видин. Подредените на базара разнообразни книги, също получени като дарения за кампанията, привлякоха интереса на десетки жители на Видин – и деца, и възрастни, които с любопитство се спираха, за да разгледат предложените заглавия, взимаха книги и правеха дарения, в какъвто размер самите те преценят, в специално поставена за целта кутия.  „Даренията, които събираме, са за целите на Младежа банка – Видин.